Explozii la o bază aeriană din Rusia. Update: Trei morți, după ce o dronă ucraineană a fost doborâtă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
O bază aeriană de pe malul Volgăi ar fi fost afectată de mai multe explozii.

Update: 

Luni dimineață, după doborârea unei drone ucrainene, trei militari ruși au fost uciși la baza aeriană din regiunea Saratov. 

„Un vehicul aerian ucrainean fără pilot a fost doborât la mică altitudine în timp ce se apropia de aerodromul militar din Engels în regiunea Saratov. Ca urmare a căderii epavei dronei, trei militari ruşi ai personalului tehnic care se aflau la aerodrom au fost răniţi mortal“, a declarat ministerul Apărării al Rusiei.

Știre inițială: 

Presa ucraineană și presa rusă au raportat în această dimineață faptul că la baza aeriană Engles de pe maul Volgăi, situată la o distanță considerabilă de granița cu Ucraina, au avut loc explozii. Incidentul nu a fost verificat imediat, iar Reuters nu a putut să-l confirme, scrie Agerpres.

Ucrainenii de la RBC-Ucraina spun că la baza aeriană au avut loc două explozii, iar rușii relatează că s-au auzit sirenele de raid și explozie.

Baza aeriană Engles se află pe malul Volgăi, lângă orașul Saratov, la aproximativ 730 de kilometri sud-este de capitala Moscova și a mai fost lovită și la începutul acestei luni, Kremlinul acuzând atunci un atac cu drone al ucrainenilor. Cu toate acestea, forțele militare ucrainene și autoritățile de la Kiev nu au revendicat niciodată aceste atacuri, conform Agerpres.

CITEȘTE ȘI     -    Medvedev: Armele nucleare ale Rusiei împiedică Occidentul să-i declare război

Guvernatorul regiunii face verificări

Guvernatorul regiunii spune că verifică informațiile despre incidentul de la baza ariană.

„Nu au existat situaţii de urgenţă în zonele rezidenţiale ale oraşului (Engels)". Nu există nicio ameninţare pentru locuitori...Infrastructura civilă nu a fost deteriorată. Informaţii despre incidentul de la o unitate militară sunt verificate de agenţiile de aplicare a legii“ a scris Roman Busargin, guvernatorul regiunii, pe Telegram.

Reamintim că, în orașul Herson din sudul Ucrainei, cel puțin 70 de ofițeri ruși au fost răniți după un atac asupra unui post de comandă. Incidentul a avut loc în localitatea Zabarino, conform armatei ucrainene. Atacul Kievului a venit la o zi după ce forțele ruse au bombardat orașul Herson, un centru din care s-au retras nu cu mult timp în urmă, după ce forțele ucrainene i-au forțat pe ruși să treacă pe malul stâng al Niprului. În cazul atacului rus din Herson cel puțin 16 persoane și-au pierdut viața și alte 64 au fost rănite (citește mai mult AICI).

De asemenea, în ultimele zile Putin a vorbit pentru prima dată de la începutul conflictului despre un război în Ucraina, după ce, la începutul conflictului, acesta a fost definit drept o „operațiune militară specială“ (citește AICI).

CITEȘTE ȘI     -    Volodimir Zelenski: Ucraina îşi va crea propriul miracol de Crăciun. Vom zâmbi şi vom fi fericiţi, ca întotdeauna

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel