Explozie şi incendiu la o fabrică de amidon din Medgidia
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
La o fabrică de amidon din Medgidia, Constanţa, a avut loc o explozie, urmată de un incendiu.

UPDATE: Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea, Răzvan Parconie, a precizat, marţi, că incendiul de la fabrica de amidon din Medgidia a fost la o celulă de prelucrare produs porumb, fiind degajări mari de fum.

"În jurul orei 12,34 de minute, prin apel unic de urgenţă 112, am fost solicitaţi să intervenim în Medgidia la fabrica de amidon, unde a avut loc o explozie la un depozit. (...) Ajunşi la locul solicitării, colegii au văzut că ar fi vorba de un incendiu la o celulă de prelucrare produs porumb cu degajare mare de fum. (...) La acest moment nu mai există niciun incendiu, nu sunt victime şi nu sunt persoane care au avut nevoie de transport la spital", a spus Parconie.

Potrivit acestuia, la faţa locului au intervenit 42 de pompieri, iar în acest moment se lucrează pentru îndepărtarea tuturor efectelor negative ale incendiului.

O explozie urmată de un incendiu s-a produs, marţi, la o fabrică de amidon din localitatea Medgidia, au anunţat autorităţile, conform Agerpres.

- ştirea iniţială - 

O explozie urmată de incendiu s-a produs, marți, la o fabrică de amidon din localitatea Medgidia.

La locul exploziei au mers 4 autospeciale de stingere cu apă și spumă, 1 autospecială de descarcerare, 1 autospecială de intervenție la înălțime, 1 autospecială de transport personal și victime multiple, 1 autospecială CBRN și 2 ambulanțe SMURD.

În urma recunoașterii, nu au fost identificate victime, informează IGSU.

Se lucrează pentru înlăturarea efectelor negative.

Nu mai există flacără, pompierii intervin pentru răcirea zonei, scrie Mediafax.

Explozii în Galaţi. Se demolează o veche uzină din Combinat

Liberty Galați anunță că de marți 29 martie, până vineri, 1 aprilie, între orele 17:00 – 18.00, se vor derula operațiuni de demolare controlată a fostei coxerii a Combinatului Siderurgic.

”Se pot auzi explozii și se poate vedea praf”, avertizează compania.

Operațiunile vor include demolări ale unor echipamente învechite și nesigure din zona fostei cocserii, inclusiv patru coșuri de fum scoase din uz, potrivit anunțului transmis, luni, de Liberty Galați.

”Lucrările au fost planificate, sunt executate de o echipă de specialiști și au fost aprobate de autoritățile de specialitate. Din motive de siguranță, zona de demolare va fi securizată cu câteva ore înainte și după detonări”, mai spun reprezentanții Combinatului, conform Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel