Data actualizării:
Data publicării:

Crevedia. Update: Ministerul Sănătății: 46 de victime / Incendiul a fost lichidat

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Sanatate
WhatsApp
O explozie s-a produs, sâmbătă seară, la o stație GPL din Crevedia.

Update 33: Incendiul a fost lichidat.

Update 32: Ciolacu, după explozia din Crevedia: Eu vreau să salvez vieți și dumneavoastră mă întrebați așa ceva

Update 31: Explozie Crevedia. Cătălin Predoiu se declară mulțumit de Raed Arafat: S-a văzut cu ochiul liber!

Update 30: Ministerul Sănătății informează că în spitalele din București sunt internate în acest moment 46 de victime ale exploziilor care au avut loc la o staţie GPL din localitatea Crevedia, judeţul Dâmboviţa: 13 sunt la Spitalul Bagdasar Arseni, 4 la Spitalul de Arși, 28 la Floreasca, 1 la Elias. 8 pacienți sunt intubați. Cifrele vor fi actualizate pe măsură ce apar noi informații.

Update 29:  EXCLUSIV  Doldurea, primarul din Caracal, noi precizări despre fiul său.

Update 28: Potrivit Antena 3 CNN, flăcările s-au mai diminuat în intensitate.

Update 27: Chirieac: Avem numai ghinioane sau, dacă vreți, radiografii exacte ale societății românești

Update 26: Primarul din Caracal, declarație halucinantă după explozia din Crevedia. Fiul său e proprietarul firmei de GPL unde s-a produs tragedia

Update 25: Ambii pompieri intubați sunt la Spitalul Floreasca. Aceștia pleacă primii la Bruxelles în această noapte.

Update 24: Primele declarații ale premierului Marcel Ciolacu.

Update 23: La spitalul militar din Bruxelles vor ajunge în această noapte 2 dintre pacienți.

Update 22: Klaus Iohannis a transmis un mesaj - AICI.

Update 21: Explozie la o staţie GPL. Şeful Gărzii de Mediu, avertisment privind concentraţia de particule de PM10. Vântul bate spre București

Update 20: Stația GPL care a explodat la Crevedia aparține familiei primarului din Caracal Ion Doldurea

CITEȘTE ȘI        -        EXCLUSIV  De ce explozia de la GPL e ca la Colectiv. Victimele, duse la Floreasca, unde funcționează primul și singurul centru de îngrijire a arșilor grav din România. Informații de ultimă oră

Update 19: O nouă bubuitură, mai mică, a fost auzită la Crevedia.

Update 18: „Bă', băieții noștri sunt acolo! Doamne ferește!“ - AICI.

Update 17: Celulă de criză la MAI. Ciolacu și Predoiu coordonează situația dezastruoasă de la Crevedia

Update 16: Conducerea Ministerului Sănătății este în legătură permanentă cu toți managerii de spitale din București. 12 spitale din Capitală sunt deja pregătite să primească pacienți.

Update 15: O nouă explozie la stația GPL din Crevedia. 

Update 14:

Medicul Radu Țincu, la Digi24: „O parte din personalul Spitalului Floreasca și șefii de secție vin spre spital ca să elibereze locuri, să ne asigurăm că avem capacitatea să primim răniții“ - A fost activat planul alb.

CITEȘTE ȘI       -      Nouă explozie la Crevedia. Nor în formă de ciupercă, exact ca la bombele nucleare / video+foto

Update 13: 

O a treia explozie a avut loc la stația GPL din Crevedia.

CITEȘTE ȘI       -      EXCLUSIV  De ce explozia de la GPL e ca la Colectiv. Victimele, duse la Floreasca, unde funcționează primul și singurul centru de îngrijire a arșilor grav din România. Informații de ultimă oră

Update 12:

Şase victime ale exploziei care s-a produs, sâmbătă seară, la o staţie GPL aflată pe DN 1A, în localitatea Crevedia vor fi transportate la spital în Bucureşti cu arsuri 'considerabile' pe suprafaţa corpului, anunţă Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

De asemenea, două persoane au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe din Târgovişte, ele prezentând atac de panică şi vărsături, arată sursa citată. Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a precizat că există un deces confirmat în urma deflagraţiei din Dâmboviţa.

'Există circa opt victime, care au arsuri în grade diferite, una dintre ele cu arsuri mai serioase, adică arsuri extinse chiar, este la Spitalul de Arşi. Celelalte sunt îndrumate către spitalele care au secţii de arşi, respectiv 'Bagdasar' şi Floreasca. Am constituit un grup de lucru de urgenţă la nivelul ministerului - şi celelalte spitale care au secţii de chirurgie plastică vor îngriji pacienţi dacă numărul lor va fi mai mare. Examinăm şi vom lua o decizie rapidă dacă e nevoie să transferăm în străinătate unii dintre aceşti pacienţi, în cazul în care la spitalele din Bucureşti este depăşită capacitatea de intervenţie.

Existau deja multe persoane cu arsuri internate din alte accidente şi nu cred că este timpul să pierdem un minut să acordăm asistenţă acestor oameni', a declarat Rafila la Digi 24.

Potrivit ministrului Sănătăţii, pentru arşi sunt două locuri la Spitalul 'Bagdasar Arseni', iar un alt pacient poate fi tratat în Unitatea de Primiri Urgenţe. Şi la Spitalul Floreasca este o situaţie asemănătoare.

'Suntem în legătură cu managerii de acolo. Oricum, chiar dacă nu sunt suficiente locuri în secţiile specializate, ei vor rămâne în secţiile de primiri urgenţe pentru acordarea primului ajutor şi a primelor îngrijiri. Iar dacă nu vor fi locuri în unităţile specializate pentru arşi, ei vor fi transportaţi în cel mai scurt timp în străinătate', a adăugat ministrul, punctând că şi la Timişoara pot fi trataţi mari arşi.

Conform IGSU, la acest moment arderea se manifestă cu flacără violentă la două cisterne şi o casă. Autorităţile din judeţul Dâmboviţa au activat Planul Roşu de Intervenţie, iar populaţia a fost avertizată prin mesaj RO-ALERT despre degajările de fum din zona incendiului. De asemenea, autorităţile au dispus evacuarea populaţiei din zona exploziei pe o rază de 300 de metri. Zeci de autospeciale de intervenţie şi ambulanţe s-au deplasat la faţa locului, forţele fiind alocate de la ISU Dâmboviţa, ISU Bucureşti-Ilfov, ISU Prahova, aici fiind aduse şi un Post Medical Avansat, dar şi autospeciala de transport roboţi. Circulaţia rutieră este blocată total pe DN 1A, fiind deviată prin localitatea Cocani, precizează Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Update 11: Momentul celei de-a doua explozii.

Update 10: Şase victime - transportate la spital în Bucureşti cu 'arsuri considerabile'. Ministrul Alexandru Rafila a confirmat decesul unei persoane.

Update 9: Stația era ilegală. Dacă e nevoie, răniții vor fi transportați în străinătate.

Update 8: Potrivit Antena 3 CNN, o persoană a murit, iar alte 7 persoane sunt rănite.

Update 7: Alexandru Rafila a spus că este posibil să avem și morți, fără a preciza numărul acestora. Ministrul Sănătății a avut o intervenție la Antena 3 CNN.

Update 6: Populaţia din zonă- evacuată pe o rază de 300 de metri

Populaţia din zona exploziei care s-a produs sâmbătă seară, la o staţie GPL aflată pe DN 1A, în localitatea Crevedia, va fi evacuată pe o rază de 300 de metri, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa. Conform sursei citate, la faţa locului a fost alocată şi autospeciala transport roboţi. Autorităţile din judeţul Dâmboviţa au activat Planul Roşu de Intervenţie în urma exploziei urmată de incendiu care s-a produs la o staţie GPL în localitatea Crevedia. 'Având în vedere numărul de persoane implicate, la nivelul judeţului a fost activat Planul Roşu de Intervenţie', precizează ISU Dâmboviţa.

De asemenea, având în vedere degajările mari de fum, pentru protecţia populaţiei aflată în proximitatea zonei de manifestare a fost transmis un mesaj de avertizare prin intermediul sistemului RO-ALERT. Conform datelor furnizate anterior de ISU, la faţa locului s-au deplasat 4 autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o autospecială de intervenţie la înălţime, 3 ambulanţe SMURD şi 7 ambulanţe SAJ. În sprijinul ISU Dâmboviţa au fost alocate şi 10 autospeciale de stingere, 10 ambulanţe SMURD, o autospecială de intervenţie la înălţime şi o autospecială CBRN din cadrul ISUBIF, iar la locul intervenţiei se deplasează şi elicopterul SMURD. Datele de la acest moment arată că cinci persoane ar fi rănite.

'Circulaţia rutieră este blocată total pe DN 1A, fiind deviată prin localitatea Cocani. Se fac cercetări pentru stabilirea împrejurărilor comiterii evenimentului', precizează Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Update 5:

„Sună alarmele de 30 de minute. Curentul nu a revenit. Se vede un fum negru peste toată zona. Pe grupurile locale se anunță ca fiecare să stea în casă. Se aude că ar fi alertă de poluare“, ne spun cititorii.

Update 4:

Autorităţile din judeţul Dâmboviţa au activat Planul Roşu de Intervenţie în urma exploziei urmată de incendiu care s-a produs sâmbătă seară, la o staţie GPL aflată pe DN 1A, în localitatea Crevedia. 'Având în vedere numărul de persoane implicate, la nivelul judeţului a fost activat Planul Roşu de Intervenţie', anunţă Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa. De asemenea, având în vedere degajările mari de fum, pentru protecţia populaţiei aflată în proximitatea zonei de manifestare a fost transmis un mesaj de avertizare prin intermediul sistemului RO-ALERT, mai scrie Agerpres.

Conform datelor furnizate anterior de ISU, la faţa locului s-au deplasat 4 autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o autospecială de intervenţie la înălţime, 3 ambulanţe SMURD şi 7 ambulanţe SAJ. În sprijinul ISU Dâmboviţa au fost alocate şi 10 autospeciale de stingere, 10 ambulanţe SMURD, o autospecială de intervenţie la înălţime şi o autospecială CBRN din cadrul ISUBIF, iar la locul intervenţiei se deplasează şi elicopterul SMURD. Datele de la acest moment arată că cinci persoane ar fi rănite. 'Circulaţia rutieră este blocată total pe DN 1A, fiind deviată prin localitatea Cocani.

Se fac cercetări pentru stabilirea împrejurărilor comiterii evenimentului', precizează Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Update 3:

Explozia a avut loc, sâmbătă seară, la o staţie GPL aflată pe DN 1A, în localitatea Crevedia, judeţul Dâmboviţa, cinci persoane fiind rănite, anunţă Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române. În urma evenimentului, cinci persoane au fost rănite şi vor fi investigate medical, arată sursa citată.

'Circulaţia rutieră este blocată total pe DN 1A, fiind deviată prin localitatea Cocani. Se fac cercetări pentru stabilirea împrejurărilor comiterii evenimentului', precizează Centrul Infotrafic.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa precizează că la faţa locului s-au deplasat 4 autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o autospecială de intervenţie la înălţime, 3 ambulanţe SMURD şi 7 ambulanţe SAJ. În sprijinul ISU Dâmboviţa au fost alocate şi 10 autospeciale de stingere, 10 ambulanţe SMURD, o autospecială de intervenţie la înălţime şi o autospecială CBRN din cadrul ISUBIF, iar la locul intervenţiei se deplasează şi elicopterul SMURD, conform Agerpres.

Update 2:

Eliopterul SMURD a fost trimis la fața locului.

Update:

„Sună alarmele ca în Ucraina“, spun oamenii care se află în apropierea exploziei.

De asemenea, curentul a fost oprit în zonă.

Știre inițială:

O explozie a avut loc, sâmbătă seară, în jurul orei 18:30, la o stație GPL din Crevedia. 7 oameni sunt răniți, mai informează.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel