Explozie puternică în Dâmbovița. O femeie a scăpat ca prin minune. O vecină a chemat-o la poartă cu câteva secunde înainte
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Explozie puternică în Dâmbovița / Foto cu caracter ilustrativ ISU Dâmbovița
Explozie puternică în Dâmbovița / Foto cu caracter ilustrativ ISU Dâmbovița
O explozie puternică a avut loc în județul Dâmbovița.

O explozie a distrus, joi după-amiază, casa unor oameni din comuna Mătăsaru, județul Dâmbovița, transmite PRO TV. Doi soți au rămas pe drumuri pentru că locuința lor a fost distrusă în totalitate.

Proprietara, o femeie de 73 de ani, a povestit că a reușit să scape cu viață ca prin minune. O vecină a chemat-o la poartă cu câteva secunde înaintea deflagrației. Femeia era singură acasă, soțul ei fiind plecat la câmp în acel moment. Ea făcea mâncare atunci când o vecină a chemat-o până la poartă.

“Pusesem mâncarea pe foc și m-a chemat o vecină la poartă. Dacă nu mă chema vecina aia, intram în casă și mă prindea. Am auzit o dată, poooc! Când am ieșit, s-a dărâmat aici, tot.”, a spus Constantina Neacșu, proprietara locuinţei. 

Cauza exploziei

Pompierii nu au constatat nicio defecțiune la racordarea buteliei la aragaz, iar cel mai probabil flacăra s-a stins, iar gazele au invadat încăperea și s-a produs deflagrația. 

“Am găsit aici dezastru. Ea era terminată. Norocul ei că nu a fost acolo. O strigase o vecină la poartă. Nenorocire mare! Bine că au scăpat ei cu viață.”, spus o vecină. 

“Stau mai departe eu, am auzit bubuitura de la mine și am fugit. De la distanță. Dărâmături peste tot. E bine că nu i-a apucat pe ei aici, că erau morți.”, a spus o altă vecină.

În urma exploziei, proprietara a suferit un atac de panică și a primit îngrijiri medicale de la echipajul de la ambulanță. 

Explozie în județul Olt. Un bărbat a MURIT

Un bărbat în vârstă de 72 de ani, din comuna Traian, a murit, miercuri seara, după o explozie urmată de un incendiu, produsă în locuinţa sa, potrivit Realitatea.net. La faţa locului au intervenit  de urgență pompierii din Caracal. La sosirea echipajelor, ardeau bunurile dintr-o cameră de locuit, o bucătărie, o cameră tehnică și acoperișul casei.

După pătrunderea în casă, pompierii au găsit într-o cameră trupul neînsuflețit al bărbatului, cu arsuri pe întreaga suprafață a corpului. În timpul intervenției a fost depresurizat un rezervor de GPL, cu capacitatea de 1750 de litri, aflat în apropierea casei și au fost evacuate trei butelii de aragaz.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel