VIDEO. Explozie la un complex de apartamente dintr-un oraș sicilian. Bilanțul a ajuns la patru morți
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursă foto: Pexels
Sursă foto: Pexels
O clădire s-a prăbușit în Sicilia, în urma unei explozii din orașul Ravanusa. 

Patru persoane au fost ucise și alte cinci sunt date dispărute în Sicilia, după ce o explozie a provocat prăbușirea unui bloc de apartamente cu patru etaje, relatează The Guardian. Două femei au fost scoase vii sâmbătă seara de sub dărâmăturile din Ravanusa, clădirea fiind situată în sudul orașului, iar salvatorii și câinii îi căutau în continuare pe cei dispăruți.

Unitatea locală a serviciului de protecție civilă din Italia a confirmat pe fluxul său de Twitter că numărul morților a ajuns la patru. Imaginile furnizate televiziunea italiană au arătat o masă de moloz și grinzi de lemn acolo unde s-a aflat cândva blocul, iar clădirile învecinate fiind carbonizate și deteriorate.

Cauza exploziei pare să fie o scurgere de gaz

Autoritățile au spus că o scurgere de gaz a fost cauza probabilă a exploziei, iar în continuare a fost deschisă o anchetă.

”Gazul a găsit probabil o cavitate în care să se acumuleze”, a declarat șeful pompierilor din provincia Agrigento, Giuseppe Merendino, pentru postul de televiziune Rainews24. ”Acest buzunar de gaz ar fi găsit atunci un declanșator accidental: o mașină, un lift sau un aparat electric”, conform acestuia. 

La scurt timp după explozie, primarul orașului Ravanusa, Carmelo D’Angelo, a făcut un apel pe Facebook pentru „toți cei disponibili care au lopeți și buldozere”. ”A fost un dezastru”, a comentat edilul. 

Aproximativ 50 de persoane au fost mutate din clădirile vecine avariate de explozie, a spus el.

Vezi AICI apelul primarului din Ravanusa

Un bloc din Georgia s-a prăbușit din senin

Un bloc cu 7 etaje s-a prăbușit în orașul Batumi, Georgia, la orele prânzului. Autoritățile nu știu deocamdată câte victime a produs dramaticul incident. Până în acest moment, 3 supraviețuitori, printre care și doi copii, au fost găsiți. Unul dintre cei mici este un bebeluș. Foarte mulți oameni au fost prinși printre dărâmături, scrie Euronews.

"Între 10 și 15 persoane sunt încă sub dărâmături, dintre care cu două am putut contacta.", a declarat ministrul de Interne, Vajtang Gomelauri într-o conferință de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel