Data publicării:

Explozie la un azil din Timișoara din cauza unui aparat de oxigen

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Explozie la un azil din Timișoara din cauza unui aparat de oxigen / Sursă foto: Captură RTV
Explozie la un azil din Timișoara din cauza unui aparat de oxigen / Sursă foto: Captură RTV

O explozie s-a produs la un cămin de vârstnici din Timișoara. Incidentul a fost provocat de un bătrân care a aprins o țigară lângă un aparat de oxigen.

Potrivit ISU Timiș, duminică, în urma apelului primit prin 112, pompierii au fost sesizați despre producerea unei explozii a unui aparat de oxigen la un cămin de bătrâni din Timișoara.

La fața locului au fost trimise două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o ambulanță SMURD tip B, o ambulanță SMURD tip C cu 1 ofițer si 10 subofițeri. Pompierii au constatat că explozia nu a fost urmată de incendiu.

Fortele de intervenție au evacuat 12 persoane aflate la nivelul etajului 2 al construcției și au ventilat toate încăperile.

Incidentul s-a produs într-un salon de la etajul 2 al clădirii în care se aflau doi pacienți. Unul dintre pacienți, dependent de oxigen și care folosea o mască de oxigen a încercat să-și aprindă o țigară, moment în care s-a produs explozia.

Pacientul, un bărbat in vârstă de 80 ani, a suferit arsuri de gradul 2 si 3 în zona feței și posibile arsuri ale căilor respiratorii fiind intubat și transportat la UPU Spitalul Județean, scrie Mediafax.

Peste 70 de pompieri au intervenit pentru stingerea a opt incendii. Au ars 70 de hectare de vegetație

 

Cel puţin 76 de pompieri militari şi voluntari au intervenit sâmbătă pentru stingerea a opt incendii produse pe raza mai multor localităţi din judeţul Botoşani, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

Potrivit acestora, incendiile au avut loc pe raza localităţilor Bodeasa, Mănăstirea Doamnei, Truşeşti, Iacobeni, Horodiştea, Mateieni, Carasa şi Darabani, ele fiind generate în special de focul în spaţii deschise.

"La Carasa şi Mateieni, trei case au fost în pericol din cauza a două incendii de vegetaţie uscată. Flăcările s-au extins cu repeziciune pe o suprafaţă foarte mare, iar pompierii au depus un efort considerabil pentru a opri propagarea arderii. Vântul, care a suflat cu putere, dar şi terenul accidentat au îngreunat intervenţiile", precizează oficialii ISU.

Pompierii susţin că în urma incendiilor a ars vegetaţia uscată de pe aproximativ 70 de hectare. Ei atrag atenţia că arderea vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale este strict interzisă, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel