Data actualizării:
Data publicării:

Explozie la DNA: Informațiile duc la gruparea ”Aman”, galeriile din fotbal și Gruia Stoica

Autor: DCNews Team | Categorie: Stiri
WhatsApp
În interiorul DNA s-a produs o adevărată explozie de informații, care va genera un tsunami de dosare devastatoare. Structura condusă de Laura Codruța Kovesi a primit arhiva DIPI, structura secretă a Ministerului de Interne, create de Virgil Ardelean și cunoscută ca unitatea ”Doi și un sfert”.

Cel mai probabil, un prim dosar care se va detona este cel al grupării Aman, monitorizată în cursul filajului la Omar Hayssam. Cei 15 rezidenți de origine araba, coordonați de Hayssam, ar fi fost implicați în afaceri ilegale cu cereal, prin Portul Brăila, scrie Cătălin Tache, în enational.ro.

Un alt dosar sensibil este cel care viza galeriile echipelor de fotbal din București. Pe fir au intrat astfel cei de la DIPI care, după obîinerea unor mandate de interceptare pe siguranță națională, au trecut la monitorizarea stricta a interlopilor din galeriile de fotbal. ”Insa, dupa principiul unde dai si unde crapa, filarea ultrasilor, care s-a suprapus peste perioada campaniei electorale pentru alegerile locale, ar fi dus direct la varful Primariei Capitalei, conduse de Sorin Oprescu. Si exista materiale probative, inclusiv inregistrari, despre faptul ca gruparile de „hooligans” ar fi fost implicate in acea campanie electorala, rezolvand diverse „treburi murdare” pentru unii dintre candidate. De asemenea, un alt episod care nu are cum sa nu suscite interesul procurorilor anticoruptie este cel al „consultantei” oferite afaceristului Gruia Stoica, pe vremea cand acesta se zbatea sa cumpere CFR Marfa, de catre ofiteri acoperiti ai DIPI. Asta in timp ce, tot „acoperiti” ai „Doi s’un sfert”, il consiliau si pe ministrul Transporturilor de atunci, Dan Sova”, scrie Tache.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel