Explozie la centrul FSB din Rostov-pe-Don. O persoană a murit / Ucraina spune că urmărește cu plăcere
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
O persoană a murit în explozia în centrul FSB de la Rostov-pe-Don, spun agențiile ruse.

Cel puțin o persoană a fost ucisă și două persoane rănite într-o explozie și un incendiu la o clădire aparținând serviciului de securitate FSB al Rusiei din orașul Rostov-pe-Don, din sud, potrivit unor oficiali citați de agențiile de presă ruse, scrie The Guardian.

Imaginile surprinse joi de Reuters au arătat fum negru și gros în apropierea unor clădiri rezidențiale și a unui centru comercial din Rostov, capitala unei regiuni care se învecinează cu Ucraina.

FSB, ale cărui roluri includ securitatea internă și combaterea terorismului, a declarat într-un comunicat că într-un atelier combustibilul a luat foc, provocând o explozie și prăbușirea parțială a clădirii care găzduiește secția de patrulare a frontierei.

Vasily Golubev, guvernatorul orașului Rostov, a declarat că incendiul pare să fi fost cauzat de un scurtcircuit electric și că imobilele din apropiere au fost evacuate.

Agențiile de presă ruse au citat serviciile de urgență spunând că o persoană a fost ucisă și alte două rănite.

Rusia a raportat incendii sporadice la instalațiile de petrol și gaze de pe teritoriul rus din apropierea Ucrainei, precum și atacuri asupra căilor sale ferate, după ce, în primăvara anului trecut, a invadat Ucraina.

Moscova a acuzat uneori Kievul de atacuri transfrontaliere cu drone. Luna trecută, președintele Vladimir Putin i-a cerut FSB-ului să facă mai mult pentru a contracara ceea ce a spus că este sporirea spionajului și a sabotajului din partea Ucrainei și a Occidentului.

Mykhailo Podolyak, un consilier principal al președintelui ucrainean Volodimir Zelenskii a negat că Ucraina ar fi în spatele exploziei de la Rostov, pe Twitter:

„Ucraina nu intervine, dar urmărește cu plăcere...”, a scris Podolyak.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel