Explozie la un depozit de combustibil în sudul Rusiei. Ar fi fost atacat cu drone
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Sursa foto Twitter Euromaidan
Sursa foto Twitter Euromaidan
Autoritățile ruse au declarat că nu au fost raportate victime în presupusul atac, care a avut loc la aproximativ 200 de kilometri de granița cu Ucraina.

Incendiul de la dozitul de combustibil din sudul Rusiei, lângă Ucraina, ar fi fost cauzat de către un presupus atac cu dronă. 

Autoritățile ruse au declarat că nu au fost raportate victime în presupusul atac care a avut loc la aproximativ 200 de kilometri de granița cu Ucraina, în provincia Oryol.    

Într-o declarație postată pe Telegram, guvernatorul regiunii Oryol, Andrei Klytchkov a comentat: ”Astăzi (miercuri) la 04:00 (0100 GMT) o dronă suspectă a aruncat în aer un depozit de combustibil în satul Stalnoi Kon. Nu au existat victime".

Mai multe depozite de combustibil și muniție din partea de sud a Rusiei au fost vizate de drone sau elicoptere de către forțele ucrainene. Acest lucru vine după ce marți au fost lansate rachete în mai multe orașe din Ucraina.

Pe 15 octombrie, Ucraina a atacat infrastructura energetică a Rusiei, vizând o centrală electrică din orașul Belgorod. Aceasta a fost prima dată când forțele ucrainene au vizat infrastructura rusă într-un oraș rusesc semnificativ, scrie Almayadeen.

Citește și:

LIVE TEXT. Declarațiile președintelui Duda și ale premierului Morawiecki / Polonia, lovită de rachete rusești. Două persoane au murit

UPDATE. Președintele polonez Andrzej Duda a ieșit în fața presei cu o serie de declarații. 

”Vin după o serie de consultări. Președintele Biden ne-a asigurat explicit că Statele Unite sunt de partea noastră. Experții americani ne vor ajuta să investigăm cauza accidentului”, a spus președintele Duda. 

Liderul polonez a mai afirmat că țara este apărată de forțele aeriene. ”Vreau să îi asigur pe toți că acționăm calm și prudent. Nu luăm deciziipripite”, a mai spus Duda. 

La Varșovia va avea loc o ședință a Consiliului de Securitate miercuri, reiese din anunțul președintelui polonez.

”I-am informat pe Jens Stoltenberg, Joe Biden, Rishi Sunak și Olaf Scholz că ambasadorul nostru va participa la Consiliul NATO și este foarte posibil să ceară activarea Articolului 4 al NATO”, a mai spus Duda. 

UPDATE. Mateusz Morawiecki a ieșit în fața presei cu o serie de declarații după Consiliul de Miniștri care a avut loc la Varșovia. Acesta a oferit asigurări și a precizat că se analizează cauza incidentului, echipe străine de specialiști fiind invitate să se alăture grupului de anchetă aflat la fața locului.

”Analizăm posibilitatea folosirii Articolului patru din Tratatul de la Washington, adică articolul care declanșează consultări în cadrul NATO”, a spus Mateusz Morawiecki, adăugând că ”am decis să îl convocăm pe ambasadorul rus la Ministerul Afacerilor Externe. Ministrul va vorbi cu acesta în curând.”

Premierul polonez a făcut un apel la calm, îndemnând oamenii să nu se lase manipulați. 

UPDATE. Ambasadorii NATO se vor întâlni miercuri, la cererea Poloniei, în baza Articolului 4 al Alianţei, au declarat pentru Reuters doi diplomaţi europeni, după o explozie produsă în Polonia, în apropiere de graniţa cu Ucraina, care ar fi fost provocată de o rachetă rusească rătăcită, informează Reuters și Agerpres.

În conformitate cu Articolul 4 din tratatul fondator al NATO, membrii pot ridica orice problemă de îngrijorare, în special legată de securitatea unei ţări membre. Unul dintre diplomaţi a declarat că Alianţa va acţiona cu prudenţă şi că are nevoie de timp pentru a verifica modul exact în care s-a produs incidentul.

UPDATE. În prezent, are loc o conversație telefonică între președintele polonez Andrzej Duda și președintele SUA Joe Biden, după explozia care a ucis două persoane în Polonia, lângă granița cu Ucraina, transmite bfmtv.com. 

Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel