Explozie Arad. Dan Antonescu, specialist criminolog, despre amplasarea bombei: E adevărat că...
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Sursă foto: ISU Arad
Sursă foto: ISU Arad
Dan Antonescu a explicat cum vor proceda autoritățile în cazul asasinării cu bombă a omului de afaceri Ioan Crișan din Arad, dar și care sunt ipotezele în ceea ce privește modul în care a fost organizată explozia.

"Vorbim despre o zonă în apropierea graniței. Cooperarea polițienească este extrem de fructuoasă între polițiile din statele europene. În astfel de situații, în primul rând se verifică în statisticile Poliției Române dacă există persoane care sunt suspectate sau au fost identificate în trecut cu un mod de operare asemănător, se solicită astfel de date polițiilor din comunitatea europeană și ulterior prin Interpol se va solicita și mai departe”, a explicat Dan Antonescu, News Hour with CNN, de la Antena 3.

Vezi și: Patronul vulcanizării din Arad rupe tăcerea după moartea lui Ioan Crișan: Toți suntem șocați

Ipotezele privind organizarea asasinatului

"Fie el a fost lipit pe burta mașinii, și este foarte ușor de cuplat un astfel de dispozitiv, și chiar sub locul șoferului. E adevărat că au fost voci care au spus că în cazul acesta poate nu s-ar fi deschis ușile, n-ar fi zburat plafonul. E părerea lor. O expertiză sau un experiment pirotehnic ar putea confirma sau infirma varianta aceasta. Ar fi putut fi amplasat în interiorul mașinii pentru că hoții de mașini, chiar și de mașini moderne cu sisteme sofisticate de siguranță, reușesc să pătrundă înăuntru, să fure mașinile respective”, a mai spus Dan Antonescu.

"Dacă avem de-a face cu un executant și cu un om care a comandat fapta, pedeapsa în momentul în care vor fi prinși va fi aceeași. Așa prevede Codul Penal, ca formă de participațiune, instigarea. Instigatorul primește aceeași pedeapsă cu executantul”, a conchis criminalistul.

Procurorii au schimbat încadrarea juridică

Surse din anchetă au declarat, astăzi, pentru Mediafax, că s-a finalizat necropsia cadavrului după explozia de la Arad. S-a stabilit, astfel, că este vorba cu certitudine de Ioan Crișan, ADN-ul fiind confirmat. Cauza morții a fost stabilită ca fiind explozia și inhalarea de gaz.

Între timp, procurorii au schimbat încadrarea juridică din omor în omor calificat cu premeditare. Duminică a fost finalizată cercetarea la fața locului , iar procurorul de caz a dispus mai multe expertize și constatări. În acest caz, au fost audiate mai multe persoane. Dosarul este cercetat de Parchetul General.

Sâmbătă, când Parchetul General a anunțat preluarea anchetei, erau efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor.

O explozie, urmată de un incendiu și soldată cu un deces a avut loc sâmbătă dimineața în parcarea unui supermarket din municipiul Arad. La volan se afla Ioan Crișan, om de afaceri arădean, patronul firmei piscicole Crimatex.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel