Explozie ARAD. Anchetatorii au găsit a doua cheie de la mașina afaceristului asasinat. Detaliul neobservat de pe camerele de supraveghere
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Explozie ARAD. Anchetatorii au găsit a doua cheie de la mașină / Foto: Captură video RealitateaPlus
Explozie ARAD. Anchetatorii au găsit a doua cheie de la mașină / Foto: Captură video RealitateaPlus
Anchetatorii au găsit a doua cheie de la mașina afaceristului asasinat.

Criminaliștii au făcut astăzi mai multe percheziții la firmele lui Ioan Crișan, de unde au ridicat bunuri și documente importante. Anchetatorii au găsit a doua cheie de la mașina afaceristului asasinat, transmite RealitateaPlus. Acest lucru ar însemna că este exclusă ipoteza potrivit căreia cei care au amplasat bomba în mașina lui Ioan Crișan ar fi avut acces la automobilul acestuia. La percheziții a luat parte și fiica afaceristului Ioan Crișan.

Bărbatul îmbrăcat în negru, surprins de camerele de supraveghere

Totuși, controversele rămân și în jurul bărbatului îmbrăcat în negru care apare pe imaginile filmate în timpul exploziei. Comportamentul bizar al acestuia l-a plasat printre suspecții căutați de anchetatori. În timp ce alți trecători încearcă să-i sară în ajutor victimei, individul respectiv traversează strada și nici nu se uită la mașina care arde. Deocamdată nu se cunosc informații potrivit cărora acest bărbat ar fi fost identificat. În aceleași imagini apar alte două persoane care fac poze și se uită la mașină, probabil din curiozitate. Polițiștii nu au anunțat încă un eventual suspect în acest caz. Un alt lucru important pentru ancheta care se află în derulare este traseul afaceristului înainte de tragedie. Ioan Crișan și-ar fi dus autoturismul la un service din Arad, altul decât cel la care obișnuia să meargă. Cu toate acestea, patronul atelierului auto susține că nu știe ca afaceristul să fi venit la el.

VEZI ȘI: Asasinatul de la Arad, explicat de un luptător ANTITERO: "Acțiunea a fost una CHIRURGICALĂ, a durat mai puțin de 30 de secunde". Cum s-a fabricat bomba

Chesnoiu, ipoteză despre asasinat

Liviu Chesnoiu susține că, într-adevăr, comportamentul bărbatului surprins de camerele de supraveghere pare suspect. Criminalistul spune că cel mai probabil asasinii știau programul afaceristului, când și în ce loc se afla.

"Un om normal, să zicem, ar fi pus mâna pe telefon și ar fi anunțat măcar să vină poliția, omul acesta a trecut însă strada așa, foarte lejer, ca un profesionist. El o fi, nu știu, să vedem ce ne vor spune anchetatorii, că poate acest om a fost depistat și noi vorbim fără să știm. Vedeți dvs. victima mereu este monitorizată. S-a știut că el își bea cafeaua la ora aceea frumos acolo și aveau timp să umble la mașină, să deschidă și să plece de acolo frumos și elegant. Ei au ales  această metodă de operare pentru că era în zonă, era foarte aproape de cafeneaua aceea. Au așteptat, l-au lăsat să iasă din mașinile acelea și când l-au avut în raza lor vizuală au apăsat butonul. Se pare că de ceva timp nu funcționa executarea asta cu foc armat, de era expus respectivul criminal care apăsa pe trăgaci, nu criminalul care comanda crima și e mult mai elegant, mult mai curat din punctul ăsta de vedere să pună un dispozitiv. Pe internet se poate comanda orice acum, mercenari, arme... Costă poate mai mult, poate respectivul criminal care a condamnat crima asta a avut mai mulți bani și a putut să comande așa ceva.", a declarat Liviu Chesnoiu la Realitatea Plus.

VEZI ȘI: Explozie Arad. Adela Bâlea, inginer chimist: A fost mâna unui specialist. Eu nu aș putea să fac

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel