Data actualizării:
Data publicării:

Creșterea numărului de femei ucise de parteneri cutremură Spania. Ministrul de Interne și premierul, mesaje de solidaritate

Autor: Neagoe Narcis-Florentin | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Există o creștere tot mai mare a numărului de femei ucise de partenerii lor în Spania.

Numărul de acte de violență conjugală este în creștere în Spania, atenționează ministrul de Interne din Spania. Potrivit Agerpres, un număr record de nouă femei au fost ucise doar în luna decembrie a acestui an, majoritatea de către partenerii lor.

Cea mai recentă moarte este cea a unei tinere de 32 de ani care era și însărcinată. Detaliile acestei crime sunt prea sensibile pentru a fi redate în știre și au șocat comunitatea locală din orașul Escalona. Bărbatul a fost arestat la scurt timp după decesul victimei care urma să nască în curând.

47 de cazuri de feminicid în 2022

Această crimă a ridicat la 47 numărul cazurilor de feminicid înregistrate în acest an şi la 1180 numărul total înregistrat din 2003 încoace, anul în care a început numărarea acestor cazuri în țara iberică. „Seria de crime îngrozitoare survenite luna aceasta ne creează un sentiment de profundă frustrare”, a declarat într-o conferinţă de presă ministrul de interne spaniol Fernando Grande Marlaska, evocând o „tragedie socială” care trebuie să ducă la „trezirea conştiinţelor”.

Acesta şi-a îndemnat concetăţenii să semnaleze autorităţilor când bănuiesc existenţa unui caz de violenţă împotriva femeilor şi a cerut poliţiei să-şi intensifice vigilenţa în legătură cu acest subiect.

Violența în familie nu mai este un subiect privat așa cum se spunea înainte

„Nu e vorba de un subiect privat, cum s-ar fi putut spune înainte. Nu ne mai putem întoarce la o astfel de mentalitate. E vorba de o tragedie socială pe care trebuie să o înfruntăm ca societate”, a adăugat el.

O tânără de 20 de ani înjunghiată miercuri de fostul partener al mamei sale se numără de asemenea printre cele mai recente victime ale acestui fenomen, precum şi o femeie de 22 de ani care, după o dispută cu partenerul ei, a căzut de la etajul al şaselea al clădirii în care locuia, la Benidorm (estul Spaniei).

Spania „se confruntă cu o înmulţire îngrozitoare a cazurilor de violenţă masculină” în acest decembrie, a comentat pe Twitter premierul spaniol Pedro Sanchez. „Sfârşitul violenţelor masculine ne priveşte pe toţi. Este esenţial să acţionăm împreună, întreaga societate, pentru a pune capăt acestui flagel”, a subliniat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel