Exploatare resurse de suprafaţă şi ape minerale. Florin Roman: 80% din redevenţe, la nivel local
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook Florin Roman
Facebook Florin Roman
Deputatul PNL Florin Roman anunţă că Guvernul Ciucă a aprobat hotărârea prin care se aprobă normele de aplicare a legii care reglementează exploatarea resurselor de suprafaţă şi a apelor minerale. 

"Guvernul Ciucă a adoptat azi hotărărea prin care sunt aprobate normele de aplicare a legii, privind rămănerea la nivel local a sumelor din redevențe. Aici vorbim de exploatarea resurselor de suprafață și a apelor minerale. Am impus prin modificarea Codului Administrativ ca 80% din redevențe să rămână la nivel local, 40% la primarii și 40% la nivelul CJ.

Este pentru prima dată, după 30 de ani, cănd se reușește o descentralizare reală a resurselor financiare de la nivel central la nivel local.Ce înseamnă, de exemplu, pentru CJ Alba, acest lucru? Circa 24 milioane lei anual, din care se construiesc 6 km de drum judetean nou. Sau 24 de km de drum judetean nou, in 4 ani, doar din redevente!

Propunerea transformată în literă de lege mi-a fost înaintată de președintele CJ Alba, Ion Dumitrel, urmare a discuțiilor cu primarii din Alba", a scris Florin Roman pe Facebook..

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel