Explicația norilor spectaculoși, surprinși deasupra Clujului. Elena Mateescu, ANM: Fenomenele convective sunt la ele acasă - Foto în articol
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Captură video Antena 3 CNN
Foto: Captură video Antena 3 CNN
Elena Mateescu, director ANM, a vorbit despre norii spectaculoși, surprinși deasupra Clujului. 

Elena Mateescu, director ANM, a explicat ce sunt norii spectaculoși care s-au adunat astăzi deasupra municipiului Cluj-Napoca și care semănau mai degrabă cu norii unei furtuni de vară, deși suntem la început de aprilie.

"Fenomenele convective, în contextul în care vorbim de temperaturi mult mai mari, sunt la ele acasă, dacă îmi permiteți o astfel de exprimare, pentru că mai multă căldură în sistemul climatic, asociată și cu o cantitate mai mare de umezeală, generează astfel de fenomene convective mult mai devreme, comparativ cu deceniile anterioare", a explicat Elena Mateescu la Antena 3 CNN.

Foto: Captură video Antena 3 CNN

Elena Mateescu, despre praful saharian:  Masa de aer de origine tropicală avansează mult mai timpuriu

Totodată, aceasta a vorbit și despre praful saharian care ajuns în țara noastră deja de două ori în această primăvară.

"Masa de aer de origine tropicală avansează mult mai timpuriu, este mult mai persistentă, aduce praf saharian care se depune în zilele și în intervalele cu ploaie și pe fondul circulației predominante, sigur că transportul este deja unul asigurat și care poate pune probleme din această perspectivă.

Am dat deja două comunicate privind transportul de praf saharian și în zona țării noastre, și cu siguranță o vom face și în perioadele următoare în condițiile în care modelele vor arăta o astfel de situație", a mai spus Elena Mateescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel