Urmărește emisiunea live
Experții în sănătate cer amânarea Jocurilor Olimpice. Guvernul și organizatorii se opun
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pixabay
Pixabay
Experții în sănătate cer amânarea Jocurilor Olimpice, deoarece Japonia se află sub un al patrulea val de infectări, iar campania de vaccinare a început târziu, derulându-se cu încetinitorul. 

Experții în sănătate din Japonia consideră că țara nu este pregătită pentru Jocurile Olimpice, întrucât rata de infectare a ajuns la un nivel îngrijorător, iar campania de vaccinare a început în februarie, mult mai târziu față de alte țări dezvoltate din punct de vedere economic. 

Japonia a dat dovadă de „slabe performanțe” în limitarea transmiterii virusului, dar și la capitolul testării populației. În prezent, au fost adoptate măsuri asemenea celor din starea de urgență, menite să limiteze cel de-al patrulea val de infectări, care a lovit țara. 

Guvernul nu ia în calcul o nouă amânare

„Planurile de a găzdui Jocurile Olimpice și Paralimipce în această vară ar trebui să fie reexaminate urgent. Găzduirea Jocurilor din motive economice și politice, ignorând avertismentele științifice și chiar pe cele morale, este în contradictoriu cu angajamentul Japoniei pentru sănătate globală și securitate individuală”, a scris Kazuki Shimizu, în Jurnalul Medical Britanic, profesor la London School of Economics.

Comentariul profesorului Shimizu se alătură neliniștilor cadrelor medicale, care sunt îngrijorate de urmările evenimentelor. Un sondaj în rândul a 1.000 de medici a scos în evidență faptul că 75% dintre aceștia cred că Jocurile ar trebui amânate încă o dată. 

Organizatorii Jocurilor și guvernul de la Tokyo susțin că o nouă amânare este în afara discuției. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel