Experții avertizează în legătură cu vloggerii și influencerii. Mare grijă la YOUTUBE
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Experții au avertizat că videoclipurile cu informații false despre pandemie se înmulțesc necontrolat, pe YouTube.

Experții au avertizat că videoclipurile cu informații false despre pandemie se înmulțesc necontrolat, pe YouTube, conform The Sun. Mai bine de un sfert din cele mai vizionate clipuri Covid-19 de pe platformă conțin „informații derutante sau neexacte", se arată într-un nou studiu.

Din nefericire, videoclipurile vizate au zeci de milioane de vizualizări pe celebra platformă deținută de Google, lucru ce poate pune în pericol viețile celor care iau informațiile de bune.

Experții au avertizat că guvernele și oficialii din domeniul sanitar nu pot face față vloggerilor, influencerilor și conspiraționiștilor de pe YouTube. Cercetătorii au analizat primele 75 de videoclipuri pentru fiecare căutare („coronavirus" și „Covid-19"), ignorându-le pe cele urcate de mai multe ori sau pe cele care nu sunt în engleză.

Astfel, 28% dintre materiale conțineau „informații neadevărate", adunând 62 de milioane de vizionări la momentul studiului.

„Peste un sfert din cele mai vizionate materiale de pe YouTube despre Covid-19 conțineau informații false, ajungând la milioane de utilizatori în toată lumea", a spus conducătorul studiului, Heidi Oi-Yee Li, de la Universitatea din Ottawa.

„În timp ce pandemia Covid-19 se înrăutățește, agențiile de sănătate publică trebuie să folosească mai bine YouTube pentru a livra informații corecte și oportune, pentru a minimiza răspândirea știrilor false", a continuat Li. „Acest lucru ar putea să joace un rol semnificativ în gestionarea cu succes a pandemiei".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel