Data publicării:

Expert ONU pentru drepturile omului în Rusia: "Mai mulți prizonieri politici vor muri. Moscova este responsabilă pentru moartea lui Alexei Navalnîi"

Autor: Tiberiu Vasile | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa Foto: FreePik
Sursa Foto: FreePik
Expertul ONU pentru drepturile omului în Rusia susține că mai mulți disidenți o să fie uciși.    

Expertul ONU pentru drepturile omului în Rusia a declarat că Moscova este responsabilă pentru moartea lui Alexei Navalnîi.

El a fost ucis în închisoare sau a murit din cauza condițiilor de detenție care echivalează cu tortura, a declarat Mariana Katzarova.

Mai multe persoane vor avea aceeași soartă ca și liderul opoziției, având în vedere nivelul de represiune din Rusia, a spus ea.

"De la moartea lui Alexei Navalnîi, nu trece nicio zi fără să mă întreb: cine este următorul Navalnîi?", a spus ea.

"Și cu siguranță va exista un următor Navalnîi, cu acest nivel de represiune".

Grupurile societății civile afirmă că aproximativ 600-1.000 de prizonieri politici sunt deținuți în Rusia

Katzarova a declarat că Navalnîi a fost ținut în izolare timp de 300 de zile în total, ceea ce i-ar fi putut provoca "o moarte lentă pe parcursul mai multor ani".

Grupurile societății civile afirmă că aproximativ 600-1.000 de prizonieri politici sunt deținuți în Rusia pentru că s-au opus invaziei rusești în Ucraina sau au refuzat să lupte în cadrul acesteia.

Katzarova a declarat că este "foarte îngrijorată" în legătură cu politicianul de opoziție Vladimir Kara-Murza, un cetățean ruso-britanic încarcerat în Siberia pentru acuzații de trădare pe care le respinge.

Kremlinul a respins acuzațiile potrivit cărora Vladimir Putin a cerut uciderea lui Navalnîi, afirmând că acesta a murit din cauze naturale la 16 februarie într-o colonie penală din Arctica, conform Sky News.

CITEȘTE ȘI: Soția opozantului ruso-britanic Kara-Murza închis în Siberia: Guvernul britanic ar fi putut fi "mai vocal" în legătură cu detenția sa

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel