Rezultat alegeri prezidențiale 2019, tur I. Cozmin Gușă anunță EXIT POLL IRES, la Realitatea Plus
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Cozmin Gușă a anunțat, la Realitatea Plus, că postul TV va difuza, duminică, la ora 21:00, un exit poll IRES, urmând apoi să transmită rezultatele unei cercetări complexe cu privire la profilul votantului. 

Cozmin Gușă a prezentat importanța unui EXIT POLL, vineri seara, într-o intervenție telefonică la Realitatea Plus:

”De ce este important un exit-poll, în condițiile unei lupte electorale acerbe?  EXIT POLL-ul este foarte important, pentru că, prin metode științifice, prevede rezultatul final cu o precizie de câteva procente din procentajul fiecărui candidat, ceea ce pune în dificultate pe cei care vor să fraudeze. Este foarte important. Exit-poll-ul corect desfășurat este, practic, metoda prin care cei care au de gând să fure și să fraudeze alegerile sunt descurajați”, a explicat Cozmin Gușă, în condițiile în care Realitatea Plus va difuza duminică, după ora 21, un exit-poll IRES.

”Cu atât mai mult cu cât există și un exit-poll concurent, la Antena 3, exit-poll-ul CURS-AVANGARDE, care va fi prezentat acolo. Exit-poll-ul va fi foarte important pentru lupta electorală de tur doi! Din acest exit-poll, specialiștii își vor putea da seama cum se compatibilizează electoratele în spatele celor care se califică în turul doi, în spatele celor doi candidați. Din aceste cercetări calitative care se vor face în urma exit-poll-ului, vom putea prognoza cum vor merge voturile în turul doi și se va putea progniza și câștigătorul”, a mai explicat Cozmin Gușă.

Exit Poll IRES la Realitatea Plus, duminică

Realitatea Plus va difuza duminică informații despre votarea de duminică la alegerile prezidențiale prin intermediul sondajelor realizate de IRES, la intervale orare fixe, iar la ora 21.00 va fi făcută prima estimare a voturilor pentru fiecare candidat.

”Vor fi foarte multe lucruri deosebite care se vor afla în timpul zilei. Cei mai câștigați vor fi telespectatorii Realitatea Plus care vor afla prin studiile calitative, care vor fi desfășurate între turul 1 și turul 2 de către specialiștii de IRES, toate aceste date extrem de interesante despre cine a votat, de ce, cum, ce va face în turul doi... Un studiu sociologic extrem de complex pe care poate să-l realizeze echipa de la IRES. Ei vor avea duminică în timp real toate aceste date legate de cine a votat, unde anume, ce este (bărbat sau femeie, intelectual, muncitor ș.a.m.d.) pentru că au posibilitatea ca prin tabelete conectate la internet să transmită instant de pe teren aceste date care vor intra în baza de date”, a mai precizat Cozmin Gușă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel