Există români răniți?! Ambasadorul României la Viena, REACȚIE la atentatele teroriste
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Atentat
Atentat
Ambasadorul României la Viena, Bogdan Mazuru, a oferit prima reacție la atentatele teroriste din Viena. Iată ce a spus diplomatul.

Ambasadorul României la Viena, Bogdan Mazuru, a oferit prima reacție la atentatele teroriste din Viena. Acesta a avut o intervenție telefonică la Realitatea Plus. Iată ce a spus diplomatul:

„Viena este încă sub stare de șoc după atacul de ieri seară. Ultimele date arată că operațiunea anti-tero nu s-a încheiat. Încă sunt străzi blocate în centrul Vienei, încă e foarte multă poliție pe stradă. Ministrul de interne a rugat pe locuitori să nu iasă afară din case, decât dacă e neapărată nevoie. De asemenea, elevii sunt absenți motivați la școală. Totodată, încă există elemente necunoscute, care nu sunt făcute publice de poliția vieneză, ne arată faptul că operațiunea încă nu s-a încheiat.“

Ambasadorul a fost întrebat dacă există români implicați în atentatele teroriste, care ar fi fost atacați de teroriști

„Nu avem date despre români implicați în ceea ce s-a ntâmplat ieri seară. Ieri a fost foarte multă lume pe străzile Vienei, în teatrele și restaurantele Vienei. A fost ultima zi înainte de carantina impusă de autorități. De astăzi totul este închis. Ieri seară a fost o vreme foarte frumoasă și foarte multă lume era în stradă. Foarte mulți locuitori ai Vienei au fost blocați de poliție, din măsuri de securitate, și au rămas foarte multe ore acolo. E posibil ca unii cetățeni români, care erau ieri seară în centrul Vienei, să fi rămas câteva ore blocați în aceste locuri. Nu avem date că ei ar fi fost vizați.

Fata româncei care a sunat la ambasadă, că nu-i mai răspunde la telefon, se afla într-una dintre aceste situații. Era într-un restaurant din care nu putea să iasă pentru că poliția nu îi lăsa pe cei de acolo să iasă, din motive de securitate.“

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel