Data publicării:

Exercițiul perfect pentru femeile de peste 50 de ani, conform Universității Harvard. Nu e cel la care te aștepți / video

Autor: Elena Aurel | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Sportul ne menține mai activi, cu mai multă energie și o stare de sănătate mai bună. Există vreun exercițiu ideal pentru femeile de peste 50 de ani? Se pare că există, dar nu este nu este cel la care te aștepți.

„Efectuarea a 30 de minute de activitate fizică pe zi prelungește speranța de viață cu cinci ani”, potrivit Fundației Spaniole pentru Inimă (FEC). Este un beneficiu care are un impact vizibil pe măsură ce îmbătrânești. 

După 50 de ani, totul se schimbă. Menopauza poate apărea în orice moment și, odată cu ea, simptome precum creșterea în greutate, bufeurile sau retenția de lichide. Din acest motiv, dr. Mariana Travieso, de la Serviciul de Ginecologie al Centrului Medical Quirónsalud Digest explică că „s-a demonstrat că exercițiile fizice regulate, un somn bun, menținerea și promovarea unor bune relații interpersonale îmbunătățesc simptomele menopauzei.

Burpee, cea mai bună opțiune

Potrivit experților de la Harvard, burpee-ul ar fi unul dintre cele mai bune exerciții pentru femeile care au împlinit deja 50 de ani. Este un exercițiu foarte intens în care trebuie să sari cu brațele întinse în sus și apoi să te arunci la pământ și să faci o flotare, aducând tot corpul la pământ și apoi ridicându-te din nou.

Acest exercițiu a fost întotdeauna considerat a fi foarte complet, de fapt, așa cum explică un articol, „burpee-ul este un exercițiu care, în ciuda faptului că este efectuat cu greutatea corporală, s-a dovedit că provoacă o solicitare metabolică mai mare decât exercițiile tradiționale de rezistență.” Cu toate acestea, există îngrijorarea că după vârsta de 50 de ani, existând riscul de osteoporoză din cauza menopauzei, exercițiul ar putea fi dăunător.

Alternativa perfectă: burpee-ul indian

Pentru a preveni ca burpee-ul să fie un sport de mare impact care poate provoca răni femeilor care prezintă deja un risc mai mare de fracturi, există o variantă mai puțin cunoscută: burpee-ul indian. Acest exercițiu este recomandat de experții de la Harvard, deoarece săriturile și flotarea sunt eliminate. Trebuie făcute mai multe repetări pentru a-i obține beneficiile.

Burpee-ul indian poate ajuta, prin urmare, la menținerea unei greutăți adecvate și la reducerea riscului de rănire atunci când menopauza deja s-a instalat. Acest exercițiu adăugat la celelalte obiceiurile bune, precum alimentația sănătoasă sau exercițiile fizice, vor contribui la o calitate superioară a vieții atunci când ai peste 50 de ani, potrivit 20minutos.es

Vezi aici cum poți executa exercițiul în mod corect:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel