Exercițiu de blackout în România. Oamenii vor primi un ghid de supraviețuire pentru trei zile fără curent și gaze
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
O simulare de blackout se va desfășura în România în perioada 18-21 noiembrie 2022.

România se pregătește pentru un scenariu negru în această iarnă. De frica unei crize energetice pe fondul războiului de la graniță, în zilele următoare la noi în țară vor avea loc exerciții de supraviețuire. Mai exact, oamenii vor primi un ghid de supraviețuire pentru trezi zile fără curent și gaze.

Este vorba despre o simulare care va avea loc la noi în țară în perioada 18-21 noiembrie, la Mediaș. Scenariul presupune o posibilă situație fără gaze și curent în România, timp de trei zile, sub forma unui exercițiu de blackout.

În plus, în urma acestui exercițiu, oamenii vor primi un ghid de supraviețuire. Mai exact, românii vor învăța cum să își încălzească locuința fără sursă de căldură, cum să depoziteze și să prepare alimentele, cum să își ridice temperatura corporală, dar vor învăța și lucruri despre interacțiunea socială.

Nu suntem singurii care se pregătesc de un astfel de scenariu: și Uniunea Europeană se pregătește pentru întreruperi de energie electrică. Oficialii spun că ar putea apărea situații de urgență, iar toate aceste lucruri vin în contextul îngrijorărilor legate de conflictul din Ucraina și de o posibilă criză energetică, conform Realitatea Plus.

Maia Sandu cere încetarea conflictului din Ucraina: Atacurile rusești au dus la întreruperi de curent în Republica Moldova. Războiul trebuie oprit!

Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, a reacționat după ce Rusia a lansat astăzi circa 100 de rachete asupra infrastructurii civile și energetice ale Ucrainei. 

„Regimul de la Kremlin a lansat astăzi un număr-record de 100 de rachete asupra Ucrainei. Ele au lovit infrastructura civilă și energetică a țării vecine, au pus în pericol viața și siguranța a zeci de mii de oameni. Condamnăm cu fermitate acest nou atac - cel mai mare de la începutul războiului declanșat de Rusia împotriva Ucrainei.

Atacurile rusești asupra Ucrainei au provocat și deconectarea automată a unei linii care asigură transportul de curent electric pentru țara noastră, iar zeci de localități au rămas fără lumină. Le mulțumesc tuturor locuitorilor din regiunile afectate pentru calm și înțelegere. Serviciile specializate lucrează pentru a remedia situația. Războiul trebuie oprit!”, a scris președintele, conform Deschide (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel