Exerciții pentru durerile de spate. Elimină contracturile și scapă de disconfort
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Cauți exerciții pentru durerile de spate? Ai nimerit cum nu se poate mai bine! În articolul de astăzi, îți vom dezvălui care sunt cele mai bune exerciții menite să te ajute să scapi de disconfort.  

Durerile de spate sunt întâlnite la foarte multe persoane. Aproximativ 80% dintre adulți se confruntă cu dureri de spate la un moment dat. Cauzele acestora sunt numeroase: mușchi sau ligament dureros, umflarea sau ruptura discurilor, artrita, neregularitățile scheletice sau osteoporoza. Durerea de spate care apare brusc este considerată o suferință acută și poate fi cauzată de un traumatism (de exemplu o căzătură) sau de ridicarea unor obiecte grele ori de unele mișcări exagerate, efectuate incorect. În cazul în care durerea persistă mai mult de trei luni, poate fi vorba despre o suferință cronică (mai puțin frecventă decât cea acută), ce necesită explorări, care să ajute la stabilirea diagnosticului.

Însă, dacă te confrunți cu dureri de spate ușoare și de scurtă durată, îți recomandăm să efectuezi următoarele exerciții.

Exerciții eficiente pentru durerile de spate

Aceste exerciții sunt menite să îți relaxeze coloana lombară, pentru a elimina contracturile și a înlătura durerea. Trebuie să realizezi mai multe repetări din fiecare.

Primul exercițiu presupune să te așezi pe burtă pe o saltea de fitness sau pe o pătură, cu mâinile și picioarele depărtate, perfect întinse. Apoi, ridică-le în aer, în același timp și menține poziția 2-3 secunde. Ridică și pieptul de la sol și ai grijă să nu îndoi genunchii. Desprinde-te de pe saltea, astfel încât să ai senzația că plutești.

Al doilea exercițiu pe care ți-l recomandăm este să stai cu genunchii pe saltea și șezutul pe călcâie. Apleacă partea superioară a corpului în față, până când atingi genunchii cu pieptul. Întinde brațele pe saltea și atinge salteaua cu fruntea. Stai așa câteva minute și relaxează-te. Această poziție poartă denumirea de Child`s Pose (Poziția Copilului).

Un alt exercițiu este să stai cu spatele pe saltea, genunchii îndoiți și tălpile pe sol. Trebuie să aduci câte un genunchi îndoit la piept și să menții câteva secunde. (2X15 repetări)

Ultimul exercițiu presupune să stai pe saltea în patru labe, cu spatele drept și să îți arcuiești coloana asemenea unei pisici. Relaxează-te și repetă de 10 ori.

Recomandarea noastră este să înveți exercițiile de la un terapeut.

Principii de bază pentru un exercițiu corect

Este extrem de important ca, pe parcursul unui exercițiu, să îți păstrezi coloana și spatele încordat. Coloana cervicală și cea lombară trebuie să rămână fixe, stabile.

Renunță la abdomene și încearcă să te axezi pe exerciții de tipul „plank” sau altele similare.

O metodă excelentă de a-ți exersa postura corpului este atunci când mergi la cumpărături. Dacă ai într-o mână o sacoșă grea, ai grijă să îți păstrezi trunchiul drept și să nu îl înclini într-o parte.

Ai grijă ca, în viața de zi cu zi, să incluzi mai multă activitate fizică. Un plan de antrenament realizat corect sau exerciții de stabilitate a trunchiului te vor ajuta sa scapi de durerile de spate, scrie BZI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel