Exerciții militare cu muniție reală în România. Generalul Bălăceanu: Este examenul de vârf al oricărui militar
Data publicării:
Autor: Georgiana Dediş
WhatsApp
Foto: Pexels/România face exerciţii militare cu muniţie reală
Foto: Pexels/România face exerciţii militare cu muniţie reală
Exercitiu militar cu muniţie reală în poligonul Babadag. Circulaţia în zonă este restricţionată.

Nu este prima dată când are loc un astfel de exerciţiu. În perioada 2001-2004, s-a tras "la greu", în poligonul Babadag, a declarat generalul Virgil Bălăceanu în cadrul emisiunii "Decisiv" de la Antena 3 CNN.

"Au fost trageri cu toate categoriile de armament din dotarea brigăzii şi procedam la fel. Se restricţiona drumul. Este un drum secundar, se restricţiona temporar, între Enisala şi Sălcioara, pentru că drumul traversează poligonul. Nu este un element de noutate, se practică. Este o interdicţie temporară pentru o oră, plus cele 15 minute de pauză. Această interdicţie este legată de momentul în care se execută focul în adâncimea poligonului" a declarat generalul. 

Nu este un lucru care ar trebui să ia prin surprindere localităţile din zonă. Până acum nu s-au înregistrat incidente în zonă. 

Nu toate exerciţiile militare au loc cu muniţie reală

Nu toate exerciţiile se execută cu muniţie reală. Unele dintre acestea sunt asistate de calculator, pe hartă sau exerciţii tactice cu muniţie de manevră.

”Acum vorbim de exerciţii de tragere cu muniţie reală, pentru că între război este exerciţiul cel mai provocator din punct de vedere al folosirii tuturor categoriilor de armament. Nu-ţi rămâne ca etapă la pace, de pregătire la un nivel superior doar poligonul cu tragere reală. Este singurul care poate să demonstreze că subordonaţii tăi sunt în măsură să lovească toate ţintele pe lungimea poligonului. Nu se poate vorbi de instrucţie în afara tragerilor de luptă pentru că atunci se valorifică deprinderile. Este examenul de vârf al oricărui militar sau oricărei unităţi militare”, a mai declarat generalul Virgil Bălăceanu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel