Data publicării:

EXCLUSIV: Băsescu s-a consultat cu Lăzăroiu și Fota despre grațierea lui Becali, spune Vadim Tudor

Autor: Crişan Andreescu, crisan_andreescu | Categorie: Politica
WhatsApp

Comunicatul Administrației Prezidențiale referitor la cele două cereri depuse de mama lui Gigi Becali și de grupul de călugări de la Muntele Athos, care nu se încadrează în termenii unei grațieri,  a fost comentat în exclusivitate de către președintele PRM, Corneliu  Vadim Tudor. Președintele PRM a declarat că Traian Băsescu vrea să exploateze politic o eventuală grațiere în favoarea Mișcării Populare. În opinia lui Vadim Tudor, Gigi Becali este un deținut politic.

Corneliu Vadim Tudor, într-o intervenție telefonică pentru De Ce News, a declarat că are  o informație de la unul dintre consilierii săi, care va fi publicată în ziarul Tricolorul de luni, "că vineri după-amiază, Traian Băsescu s-a sfătuit pe această temă cu Sebastian Lăzăroiu și Iulian Fota. Concluzia a fost aceea că Gigi Becali nu va fi grațiat decât dacă acesta va aduce un avantaj mișcării politice create în jurul Palatului Cotroceni. Cererea de grațiere conține și 140 de semnături a călugărilor de la Muntele Athos, dar asta nu are nicio relevanță pentru Traian Băsescu", a declarat Vadim Tudor.

"Discuția dintre chiriașul  de la Cotroceni în pixul căruia stă practic libertatea lui Gigi Becali și principalii săi colaboratori a durat circa o oră, iar concluzia a fost aceea că pentru a fi exploatat politic o eventuală eliberare, Traian Băsescu ar trebui să trimită, înainte de a lua în discuție cererea, un emisar la Jilave pentru a discuta cu întemnițatul. Deocamdată nu s-a stabilit cine să fie acesta. Reamintim că într-o situație relativ similară, la Dan Diaconescu a fost Iulian Fota. Pentru a mai trage de timp, slugile lui Băsescu au găsit și o explicație: cererea depusă la Cotroceni este incompletă, deși nimeni nu spune ce-i lipsește.

Este un plan sinistru al lui Băsescu de a-l exploata politic. În niciun caz, Becali nu va fi eliberat, dar dacă se negociază cu el, atunci ar putea fi grațiat. Dar ce oferă? Probabil bani, probabil echipa Steaua", a continuat Vadim Tudor.

Traian Băsescu este cu gândul la Mișcarea Populară și la EBa

"O posibilitate ar fi ca eliberarea lui Becali să se producă în preajma alegerilor europarlamentare, pentru că marea problemă a lui este că marea făcătură a lui penibilă, Mișcarea Populară nu ia altitudine, nu depășește un punct, maxim două. Cât mai poți fura nu ajungi la cinci puncte. Și problema  inimii lui de tătar hingher e fiica lui. E bine, viața e dulce acolo. Aia care dorm acolo pe bănci, EBa, Monica Macovei Macovei, Teodor Stolojan și alții pot ajunge la 17.000 de euro pe lună. Salariul este 6.200 de euro. Deci unde mai găsesc ei așa o leafă așa de mare decât a unui ministru american sau european.

Băsescu s-a răzbunat că nu i-a dat echipa Steaua, pentru că Steaua este un vevicul electoral. Are cea mai puternică galerie. Este deja în vitrina fotbalului european. El se agață ca înecatul de un pai.

Băsescu are Parkinson, spune Vadim Tudor

Băsescu nu mai poate să ducă nici paharul la gură, că are Parkinson, îi tremură mâinile. A dat damblaua în el, se bâțâie totul de alcoolic ce este. El este un satanist și am rupt orice punct de comunicare cu el de când a redevenit întâiul hingher al țării. Îl bag în p...a măsii de derbedeu. Eu îi rup gândul vagabondului ăsta", a declarat președintele PRM.

"Asta își va rupe gâtul și chiar dacă își va duce mandatul până la capăt ce va fece el după aceea? În ce țară va trăi. El trage sforile să devină raportor la NATO, dar a cam căzut. Este bătaie mare pe funcția asta. Poți sâ încredințezi funcția asta unui dement? Cum omoară câinii va putea omorâ și oameni"

"Gigi Becali este un deținut politic, pentru că este președinte de partid. L-au arestat din funția de deputat din Parlamentul României, deputat ales cu votul unui mare număr de cetățeni, și atunci cum poți să interpretezi asta. Unde în lume se mai arestează liderii de sindicat și șefii de partid", a continuat Vadim Tudor.

Contactat telefonic, Bogdan Oprea, purtătorul de cuvânt al Administrație Prezidențiale a declarat refieritor la acest subiect că:  "Din punct de vedere jurnalistic, întrebarea mi se pare ridicolă".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel