Excluse din toate competiţiile europene, echipele din Rusia ar putea juca în... Asia
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook UEFA
Facebook UEFA
Rusia ar putea alege să devină parte a competiţiilor inter-cluburi din Asia, după ce UEFA a decis excluderea cluburilor ruseşti din toate competiţiile europene. 

Ideea de a părăsi UEFA, dezvăluită de publicația germană, a fost anunțată și de politicianul rus Dmitry Pirog.

”Cred că a venit timpul să luăm serios în considerare mutarea la asociația fotbalistică din Asia”, a spus Dmitry Pirog, fost boxer și actual politician rus, membru în Duma de Stat din partea partidului Rusia Unită, care îl susține pe Vladimir Putin.

Totuși, trecerea la Asociația din Asia nu ar reprezenta automat că Rusia poate juca, de exemplu, în preliminariile Cupei Mondiale, organizate de FIFA, care poate lua aceleași decizii ca UEFA, scrie Digisport.

Lista completă a sancţiunilor dictate de UEFA 

1. Echipa națională masculină a Rusiei nu va participa în Grupa 2 a Ligii Națiunilor și va fi clasată automat pe locul 4. Așadar, va retrograda.

2. Echipa națională feminină a Rusiei nu va mai participa la Campionatul European din 2022, programat în perioada 6-31 iulie, iar locul său va fi luat de Portugalia, adversara învinsă de Rusia în play-off.

3. Echipa națională feminină a Rusiei nu și-a jucat meciurile din luna aprilie din calificarea pentru Cupa Mondială din 2023 și va fi exclusă din competiție, toate rezultatele anterioare fiind considerate nule.

4. Echipa națională masculină U21 a Rusiei nu și-a jucat partidele din luna martie, pentru EURO 2023, care se va juca în România, și i-au fost anulate toate rezultatele.

5. Fără cluburi din Rusia în Liga Campionilor, Europa League sau Conference League

6. Rusia nu va avea cluburi afiliate care să participe la competițiile aflate sub egida UEFA în sezonul 2022/2023. În consecință, vor fi excluse toate echipele de club masculine și feminine, din toate competițiile sale.

7. De asemenea, Rusia va primi cel mai mic coeficient UEFA pe care l-a avut într-unul din ultimele cinci sezoane - 4,333 pentru cluburi și 1,750 pentru echipa națională.

8. Naționala feminină a Rusiei nu va participa la Campionatul European de Futsal, programat în perioada 1-3 iulie în Portugalia, și va fi înlocuită de Ungaria.

9. Vor fi excluse și toate echipele de juniori, naționale și cluburi, din Rusia.

10. În plus, Comitetul Executiv al UEFA a exclus de la masa discuțiilor ofertele Rusiei pentru a organiza Campionatul European din 2028 sau 2032.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel