Examenele online, motiv de scandal. Mai mulți elevi, suspectați că ar fi TRIȘAT la olimpiadă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ Pexels
Foto cu caracter ilustrativ Pexels
Nou scandal la examenele online. De această dată, vizaţi sunt unii dintre participanţii la olimpiada de matematică.

Cel puţin 10 elevi sunt bănuiţi că ar fi copiat la una dintre cele mai importante competiţii din învăţământ: olimpiada de matematică. Acest lucru s-ar fi întâmplat la un centru de evaluare din Capitală. Una dintre grupele de examinare a strâns 324 de elevii de gimnaziu şi liceu care s-au conectat video pe o platformă online pentru olimpiadă, scrie Protv.ro.

″La 2 clase mici de 5-6 unde procentul de fraudă pare să fie de 5% , li s-a şoptit, au vorbit la telefon sau fac pe Facebook grupuri şi îşi zic răspunsurile pentru că a fost test grilă.”, a spus Radu Gologan, președintele Societăţii de Ştiinţe Matematice.

Părinții i-ar fi încurajat pe elevi să copieze

Unii copii sar fi deconectat pur şi simplu o dată la 10-15 minute, iar, când administratorul platformei îi suna, invocau probleme tehnice şi reveneau cu subiecte rezolvate, alţii și-ar fi închis camerele video. Altor copii le-ar fi suflat părinţii rezolvarea.

“Am discutat cu preşedintele acestei fundaţii care mi-a spus că a rămas stupefiat când a încercat să ia legătura cu persoana respectivă, adultă de lângă copil şi să îi explice că trebuie să plece de acolo să îl lase pe copil să lucreze singur şi lucrurile nu au fost chiar dulci, în sensul că persoană respectivă nu părea că face un act ilegal. Dacă un copil la 11 ani stă cu mama lui să rezolve subiectele de olimpiadă, ştiind foarte bine că nu e un lucru corect, cum vor fi ei copiii ăştia în viitor?″, a adăugat Radu Gologan.

Cazul olimpiadelor vine după ce 45 de studenţi la Drept au fost exmatriculaţi pentru că au copiat în sesiunea de iarnă.

VEZI ȘI: Rectorul Universității București, decizie după propunerea de exmatriculare a celor 45 de studenți de la Drept

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel