Data publicării:

Ex-ministrul sporturilor din Rusia, Vitali Mutko, a câştigat apelul la TAS împotriva CIO

Autor: Giorgiana Croitoru | Categorie: Stiri
WhatsApp
Tribunalul de arbitraj sportiv (TAS) de la Lausanne a anulat decizia Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) de a-i interzice lui Vitali Mutko, ex-ministrul al sporturilor din Rusia, de a asista la Jocurile Olimpice, relatează Reuters.

CIO l-a exclus în 2017 pe Mutko de la orice participare la viitoarele Jocuri Olimpice, ca măsură complementară celei de suspendare a Rusiei la JO 2018 de iarnă de la Pyoengchang, ca urmare a unei sistematice manipulări a sistemului antidoping la JO 2014 de la Soci. O serie de sportivi ruşi, fără istoric în cazurile dopaj, au participat totuşi la olimpiada din Coreea de Sud, ca neutri. 

Rusia a respins mereu existenţa unui sistem de dopaj sponsorizat de stat. Mutko a fost ministru al sporturilor între 2008 şi 2016, iar apoi a devenit vicepremier. 

După suspendarea sa de către CIO, Mutko s-a implicat în organizarea CM 2018 de fotbal, iar anul trecut a demisionat atât din funcţia de preşedinte al federaţiei ruse de fotbal cât şi din funcţia de preşedinte al comitetului de organizare, cu doar şase luni înainte de debutul turneului final.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel