EvZ despre Orban-senior: şi securist şi comunist. PAMFLET
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
emil_boc_copil
emil_boc_copil

Rodica Ciobanu are un editorial tare în Gândul: ”Să trăiți auster”. Asta le spunea Traian Băsescu tinerilor pedeliști, pe marginea piscinei. Simplu și de efect, mesajul Rodicăi. Mă mir că televiziunile n-au remarcat schimbarea lui ”Să trăiți bine” cu ”Să trăiți auster”. Dar, de fapt, de ce mă mir? Ar fi putut spune ăla și ”Să trăiți poliester”, nu doar auster, dacă nu apărea din tort, la nunta lui Borcea, reporterii ăștia școliți la OTV, cum să observe? Uite așa se duce și presa la culcare, încet, încet. Păi, să vezi chiar Gândul. Sub editoriale, un articol despre regizorul care vrea să facă un film porno, altul despre discursul președintelui Google, pe când lua lecții de vorbit, și evident, un text despre Harbor, câinele cu cele mai lungi urechi din lume. Mi se pare că Gândul e un bordel, înalt de șapte etaje, care are la mansardă trei chilii, cu trei pustinci: Popescu, Munteanu, Ciobanu. Și pentru asta vrea să-i spunem mănăstire.

Hotnews nu stă în Dan Tapalabă, să-ți fie clar. Când fosta mână (labă) dreaptă a Monicăi Macovei se face greblă, pentru a colecta niște bani europeni de la Vasile Blaga, intră în scenă Vlad Mixich. Adică scrie. Ce poate scrie cineva crescut de Tatalabă? Ode pentru Băsescu, firește. Mistici, ăsta, începe în forță. ”Lumea trece printr-o transformare deosebit de importantă”, decide el, citându-l pe Mugur Ismenescu, deși putea să-l citeze direct pe Guță Popândău (apud Topârceanu), decretând că ”Amorul e un lucru foarte mare”. La mijlocul compunerii școlare ”Cum ajut și eu propaganda băsistă”, omul face o istorie a Europei unite, pe care o găsești și tu pe Google, așa că sărim direct la concluzii:  statul social a murit (mă mir că nu l-a citat pe Tovarășu, ca pe vremuri), iar din miezul european vor lipsi esticii (cu alte cuvinte, n-avem nicio șansă, dacă pe ăia nu-i mai interesăm, Băsescu poate face pe aici ce vor mușchii lui). Finalul e apoteotic: ” Vom avea lideri politici capabili sa catalizeze aceasta transformare? Este a doua intrebare de care depinde viitorul european al Romaniei”. Pe prima, oricum, am uitat-o. Dar ca să-i răspund, totuși, la ambele, îi spun doar atât: de ce ți-e frică, nu scapi! Din 2012, viitorul european al aplaudacilor portocalii va fi catalizat de un șut în cur, tras de circa 85 la sută din electorat.

Totuși, Hotnews e corect, mi-am zis când am văzut topul celor mai influenți europarlamentari, alcătuit de Institutul Qvorum. Marian Jean Marinescu (PDL), Adina Vălean (PNL), Renate Weber (PNL), Rovana Plumb (PSD+PC) și Adriana Ticău (PSD+PC) sunt pe primele locuri, iar Monica Macovei vine abia pe locul șase. Când am reevaluat problema, ca Băsescu, am găsit că nu-i chiar așa de imparțial. Dacă nu publicau topul ăsta, nu se mai pomenea nimic de Macovei, fie ea și pe locul șase. O uită lumea, n-o mai salută chelnerii cu respectul cuvenit, la ora închiderii. Și e păcat.

Ce vă f...e grija de afacerile mele? a fost întrebată România Liberă de către ”baronul gazonului”. Baronul este Adrian Oprişan, fratele preşedintelui Consiliului Judeţean Vrancea. Multe dintre contractele obţinute în ultimii ani de firma acestuia au fost finanţate din  bani publici, cum au fost cele pentru stadionul naţional (în 2003 şi 2011), sau de la Constanţa, Vâlcea, Severin. Compania lui Oprişan a fost acuzată în numeroase rânduri că a făcut lucrări proaste (cum este şi cazul gazonului de pe Naţional Arena) sau cu preţuri supraevaluate, mai scrie Rl. Mă bucur că Rl a descoperit cine ne-a dat la gioale în meciul cu Franța. Dar să nu uităm că Regele e la palat de 7 ani, iar Baronul trebuia de mult dus în Turnul Londrei, dacă anticorupția nu era doar o țeapă, mai ofilită decât iarba de pe stadion. Cât despre răspunsul la întrebarea din titlu, dacă aș fi Petre Bădică, autorul articolului, i-aș spune doar atât: M...e Oprișan!

Rl nu scapă ocazia de a demasca Antenele. Ziarul băsist sub acoperire se bucură să anunțe că Ţociu şi Palade, dar şi patronii „Bingo Metropolis", au fost daţi în judecată de un brăilean. Acesta susţine că a fost privat de un premiu de 100.000 lei, pentru că, după ce a răspuns la telefon şi convorbirea s-a întrerupt, organizatorii nu au mai revenit. Niște bandiți! E necesară o revoluție și în acest domeniu. Mai ții minte ce corect era jocul, pe vremea domnului Geo? Țociu și Palade doar au întinat nobilele idealuri ale Bingo-ului. Mitoșeru, fă-te că lucrezi!

Liviu Voinea scrie în Jurnalul Național că și bogații trebuie să plângă. Păi, chiar plâng. N-a spus Luzăroiu că 40 la sută dintre români sunt bogătani cu venituri de 800 de lei  pe lună? Știi cum bocesc? Muuult mai rău ca bocii, care n-o duc rău deloc, de când sunt la guvernare. Ăștia plâng doar dacă se uită la Narcisa sălbatică. Ce constată, însă, Voinea? Că ”la ordinea zilei nu este impozi­ta­rea bogaţilor, ci reducerea ajutoarelor pentru săraci. Dar dacă facem un pas în lateral şi încercăm să privim situa­ţia în mod neutru şi cu onestitate, ar trebui să recunoaştem că peste tot în lume, şi în România cu asupra de măsură, bogaţii ar trebui impozitaţi mai mult. Impozite directe pe venit, pe avere, pe tranzacţii; dar şi TVA mai mare la bunuri de lux”. Când a citit chestia astea, ”săracul” Blejnar a râs de s-a cufurit pe domnia sa. Apoi, și-a notat să nu uite să declare în exclusivitate în Gândul, așa cum a mai făcut și acum un an, că-i va rade pe proprietarii de iahturi și alte bunuri de lux.

Jurnalul mai scrie că la Ploiești s-a descoperit un mormânt vechi de 1000 de ani, în care se afla un peceneg împreună cu calul său și mai multe obiecte de fier. Cu mortul și calul nu e nicio problemă, acolo rămân, dar mă tem ca pecenegii din zilele noastre să nu fi plecat deja cu obiectele de fier la Remat.

Click! a reevaluat situația Monicăi Columbeanu, ca Băsescu pe Oprea, prințul izmenelor. Ieri o dădea plecată în China, ca să cunoască familia iubitului, astăzi Click! le bate obrazul ”tabloidelor” care au scris că fata e la Monaco. Fă, proastelor, pare a zice Click! celorlalte ziare de scandal, Monica e în SUA, ba mai mult, avocatul ei a spus că ar putea fi însărcinată. Uite cine vorbește: avocatul! Mai sunt 8-9 luni până la naștere și Moni deja are avocat, probabil pentru custodia copilului, să nu o mai surprindă tăticul (un tată mai chinez, deci mai mic) cu garda jos. În timp ce Monica face înconjurul lumii, Irinel n-are niciun haz. Cred că în lipsă de ceva mai bun, tabloidele or s-o combine pe bona psiholoagă cu șoferul, care va fi iubit de către Irinuca mai mult decât Iri, care se va răzbuna prin intermediul soacrei, pe care o va înregistra într-un restaurant, printre pahare și sticle, împreună cu avocatul. Dacă nici astea nu sunt scenarii ...nici nu știu cum să le zic...mișto, ce Doamne iartă-mă, parcă ieri auzeam replica asta, by Monica.

Libertatea e cea mai tare, ca de obicei. Sub un titlu ciudat ”Cioc-poc, intră și-o să ai un șoc”, Libi dă o poză de copil. Când colo, era Boc, mai mic, în sensul de mai tânăr, altfel nici nu e posibil.  Ce să zic? Orice om a fost odată copil. Dar ar fi trebuit să-i pună bandă pe ochi, să nu-l recunoască lumea. Sunt sigură că lui Boc copil îi e rușine de ceea ce face Boc la maturitate.

Liberatea a descoperit-o pe Kim Kardashian de România. Cântăreața Celia, cum ar veni. De semănat seamănă, că de aia există make-up și estetician. Dar de ce îi spune cântăreață? Aha, e și un clip atașat articolului. Păcat. N-am avut ce face, din obligație profesională l-am ascultat. Vezi, ce bine e că tu nu ai această clauză în contract.

Am rămas datoare cu povestea despre Ludovic Orban și tatăl său securist, atunci când ți-am semnalat că Orban este noua vedetă EvZ, ceea ce mi se pare normal, căci alt liberal anti-Crin în afară de Patriciu n-au cum găsi. În interviul din Evenimentul, Orban încearcă să-și albească blazonul, dar mai rău îi întinde petele. Cică tatăl nu a fost securist-securist, ci doar a lucrat în Securitate, dar asta până să se nască viitorul dizident liberal. Ce făcea în Poliția Politică, Orban senior? Preda învățământ politic! Adică și securist și comunist. Ok, dar de ce a plecat? Pentru că și-a turnat colegii securiști (le-a făcut raport) după ce oamenii s-au îmbătat ca porcii și au tras cu pistolul. E o adevărată ironie a sorții ca după ce îți pârăști colegii pentru beție să ai un copil ca Șică, nu-i așa?

Adevărul își merită banii. Partea din datoria Rompetrol, la ea mă refer. Astăzi îl demască pe Mircea Diaconu, care ar fi profitat de funcție pentru a-și face soția regizor la Teatrul Nottara. Adică Diana Lupescu, după jde ani de actorie, avea nevoie de pile ca să regizeze o piesă? Alte chestii tari, nu găsim în Adevărul. Ar mai fi, poate, știrea cu cei doi descreierați de la ProTv care au aruncat un câine pe geam, fapt reprobabil, care mă duce cu gândul la Luzăroiu. Duminică, acesta recomanda tinerilor pedeliști să rupă pisica... și un titlu-întrebare ”Gadaffi a fugit în Niger?”. Nu știu, nea Imre, pe mine mă întrebi? De aceea cumpăr ziarul, ca să-mi spună Cartianu, sau ceilalți pontatori din abataj.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel