Evoluția stomatologiei. Dr. Rodica Ghionea (CityDent) prezintă noile tehnologii
Data publicării:
Autor: D.C.
WhatsApp
Imagine de Michal Jarmoluk de la Pixabay
Imagine de Michal Jarmoluk de la Pixabay
Medicina dentară evoluează tehnologic în fiecare zi. Dr. Rodica Ghionea, proprietara clinicii CityDent, a prezentat noile tehnologii în stomatologie. 

În zilele noastre, medicină ne oferă de la an la an surprize inedite, vaccinuri care combat o pandemie planetară, imprimante 3d pentru organe, țesuturi de piele artificială, inteligență artificială, robotizare care în condiții viitoare de 5G vor permite operarea unui pacient aflat într un anumit spital de către un doctor aflat la mii de km distanță și exemplele pot continua.

Și stomatologia a cunoscut în ultimii ani progrese uriașe, atât din punct de vedere al tehnicilor medicale cât și al tehnologiei și industriei din domeniu. Dr. Rodica Ghionea, medic specialist dentist și proprietara Clinicii CityDent, a vorbit despre evoluția stomatologiei și noile tehnici din domeniu. 

Cum a evoluat și cum va evolua stomatologia în viitor

'Stomatologia a fost o ramură importantă a medicinii din cele mai vechi timpuri și până în zilele noastre. Deși nu este atât de mult mediatizată sau prioritizată, această ramură a medicinii este de o importanță vitală, pentru că funcția masticatorie are o mare importanță pentru menținerea unui organism sănătos.

Pentru o perioada foarte lungă de timp, dacă ne uităm în trecut, tehnicile și instrumentarul medical stomatologic nu au avut o evoluție foarte dinamică, chiar pot spune că pentru multe zeci de ani a existat o stagnare. Însă nu același lucru îl pot spune despre stomatologia modernă, să zicem stomatologia ultimilor 10, 15 ani. Ritmul galopant în care tehnologia s-a dezvoltat în ultimii ani a avut un impact direct și asupra medicinei dentare.

Am achiziționat primul robot de frezat, special proiectat pentru a putea fi folosit și în clinici, nu doar în laboratoarele de tehnică dentară, acesta reprezentând vârful de lance al acestei tehnologii.

Microscopul de înalta performanță, a devenit vital în stomatologia modernă astfel transformând endodontia în artă, pacientul beneficiind atât de servicii lipsite complet de durere cât și de o calitate total superioară tehnicilor clasice. Din aceste motive consider că în viitor, tehnologizarea serviciilor medicale va avea un progres accelerat și foarte multe aplicații din cercetarea medicală și IT se vor regăsi în stomatologie; cu siguranță vor apărea materiale noi, sisteme noi de lucru, și o robotizare cât mai performanță', a explicat dr. Rodica Ghionea. 

Vezi continuarea articolului pe evz.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel