Evghenii Prigojin, șeful Wagner, în topul celor mai mediatizate persoane din Rusia
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Captură video Youtube DW
Foto: Captură video Youtube DW
Evghenii Prigojin se află în topul celor mai mediatizate persoane din Rusia.

Președintele rus Vladimir Putin rămâne în fruntea ratingului celor mai menționate persoane în presa Rusă, în ianuarie primind 218.374 de referințe în materialele presei ruse de orientare politică, financiară și economică. Acestea sunt datele System for Comprehensive News Analysis (SCAN), creat de Interfax.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a revenit pe locul doi după o pauză de o lună (65.855 de mențiuni). În decembrie, Moș Crăciun l-a împins din această poziție. Conform statisticilor din ianuarie, personajul de Anul Nou a fost doar pe locul cinci (40.986 de mențiuni).

Al treilea loc a ratingului din ianuarie a fost luată de secretarul de presă al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov, acesta având 44.102 de mențiuni în presă. Președintele american Joe Biden a rămas pe locul al patrulea, cu 43.702 citate.

Următorii în top 10 SCAN sunt primarul Moscovei Serghei Sobianin (locul șase, 30.767 mențiuni), prim-ministrul rus Mihail Mișustin (locul șapte, 29.009), ministrul rus de externe Serghei Lavrov (locul opt, 28.804), guvernatorul regiunii Moscova Andrey Vorobyov (al nouălea loc, 22.796).

Evghenii Prigojin, pentru prima dată în acest top



Pentru prima dată, un antreprenor, șeful grupului Wagner Evghenii Prigojin, a intrat în topul celor mai menționate persoane în mass-media din Rusia. El a închis ratingul, primind 22.524 de referințe.

Președintele Belarusului Alexandru Lukașenko și șeful Ministerului rus al Apărării, Serghei Șoigu, au părăsit top 10 în ianuarie.

Valoarea ratingului este determinată de numărul de documente care menționează o anumită persoană pentru o perioadă determinată, primite de SCAN de la mass-media centrală și regională, agenții de presă, publicații de specialitate și din industrie, TV și radio, site-uri de internet.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel