Evgheni Prigojin, șeful Wagner, i-a mulțumit Dianei Șoșoacă pentru susținere. "Pentru ca vocea ta să fie auzită, trebuie să vorbești tare"
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin
Evgheni Prigojin, șeful mercenarilor ruși Wagner, i-a mulțumit Dianei Șoșoacă pentru susținere.

Evgheni Prigojin, șeful mercenarilor Wagner, cunoscut și drept bucătarul lui Vladimir Putin, i-a mulțumit senatoarei Diana Șoșoacă și celorlalți politicieni din alte țări europene care susțin invazia Rusiei în Ucraina. 

Publicația rusească "Observatorul militar" i-a cerut lui Evgheni Prigojin să comenteze știrea legată de faptul că senatoarea Diana Șoșoacă propune ”denunțarea Tratatul de buna vecinătate și cooperare dintre România și Ucraina”, ratificat prin Legea nr. 129/1997. Prin denunțarea Tratatului, Diana Șoșoacă cere ca România să anexeze teritoriile aflate cândva în componența României interbelice, proces ce ar putea fi posibil doar printr-o declarație de război din partea României. Vezi mai mult AICI.

Șeful Wagner a transmis un răspuns prin intermediul aplicației de mesagerie Telegram.

VEZI ȘI: Ucraina anunță sancțiuni contra Dianei Șoșoacă: Reprezintă o amenințare la adresa securității naționale

"Bună ziua, Evgheni Viktorovici! Numele meu este Ivan și sunt editorul portalului "Observatorul militar". Aș dori să comentați referitor la următorul subiect: recent, în Parlamentul României a fost înregistrat un proiect de lege referitor la anexarea unei părți a teritoriului Ucrainei. Autorul acestei inițiative este senatoarea Diana Șoșoacă, fondatoare a partidului de extremă dreapta SOS, care a criticat în repetate rânduri autoritățile ucrainene, NATO, America și care susține în mod deschis Rusia. Nu e niciun secret că Rusia este susținută de alți politicieni de extremă dreapta din UE, inclusiv din Franța sau Germania (...). În același timp, Uniunea Europeană a impus sancțiuni împotriva grupului Wagner. Credeți că vocea Rusiei se face încă greu auzită în UE? Mențineți legături cu deputați pro-ruși din UE?", a fost întrebarea adresată lui Prigojin.

Evgheni Prigojin: Le mulțumesc pentru că sprijină Rusia

"Desigur, suntem în contact cu mulți politicieni europeni, inclusiv cu membri ai Parlamentului European. Le mulțumesc pentru că sprijină Rusia, atât cât pot. În ceea ce privește vocea Rusiei, pentru a nu jigni pe nimeni, voi spune acest lucru: "Pentru ca vocea ta să fie auzită, trebuie să vorbești tare, pentru că dacă vorbești cu subînțeles și îți petreci timpul doar pentru propria bunăstare, atunci nimeni nu îți va auzi vocea", a  răspuns Evgheni Prigojin.

VEZI ȘI: Diana Șoșoacă este contrariată de sancțiunile anunțate de Ucraina împotriva sa: Am devenit ținta numărul unu, este clar

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel