Data actualizării:
Data publicării:

Everestul imbecilității în birocrația românească. Dosar numai cu... buletinul / video

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Freepik
Freepik
Jurnalistul Val Vâlcu și sociologul Alfred Bulai au vorbit despre o problemă stringentă din birocrația din România.

Val Vâlcu și Alfred Bulai au discutat, în cadrul emisiunii „Nod în Papură“, la DC News, despre o problemă stringentă din birocrația din România cu care se confruntă foarte mulți cetățeni care ajung la ghișeu.

„Am sesizat care e Everestul imbecilității în birocrația românească. Dacă un cetățean - aparținătorul unei persoane cu dizabilități - se duce cu dosarul respectivului la Direcția de Protecție, i se spune: Aduceți și cartea de identitate a beneficiarului. / Păi, mai fac un drum? / Apoi i se spune: Dacă vreți, depuneți online! La online nu-ți cere buletinul fizic. Mie mi s-a blocat! Am avut un moment de blackout!

Dacă îl trimiți pe e-mail, e în regulă, dar dacă vii fizic, nu cere buletinul celui care depune, ci cere buletinul original al beneficiarului. Care e logica? Ce au în cap? Cum se ajunge la astfel de aberații?“, l-a întrebat Val Vâlcu pe Alfred Bulai.

„În primul rând e vorba de incompetența crasă. Contabilul prost te pune să plătești chiar dacă nu e nevoie să plătești, pe principiul: Lasă, bă’, să fie acolo, că nu știu dacă e bine sau nu! Cu alte cuvinte, în multe cazuri e vorba de lipsa competenței“, a spus Alfred Bulai.

„În astfel de cazuri, oamenii se pregătesc, se gândesc ce ar putea inventa ăștia, ce le mai pot cere și vin cu teancul de hârtii, plus buletinul în original“, a spus Val Vâlcu.

„Chestia cu buletinul, dacă îl arăți în original, nu are deloc valoare.“, a spus Alfred Bulai.

„Exact, iar copia i-o trimiți oricum pe e-mail.“, a adăugat Val Vâlcu.

„În afară de incompetența crasă, mai există corupția. Mai iese de o cafea, de o țigară. Sunt legate, iar la nivelul ăsta sunt infinit mai dramatice decât la nivele mari.“, a spus Alfred Bulai.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel