Eveniment cultural de excepție: Spectacolul „Crai nou. Viața lui Ciprian Porumbescu”. O seară plină de emoție / VIDEO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioana Dinu
WhatsApp
Ciprian Porumbescu
Ciprian Porumbescu
Fundația Dan Voiculescupentru Dezvoltarea României a organizat luni, 11 martie, ora 19:00, un eveniment cultural de excepție – spectacolul „Crai nou. Viața lui Ciprian Porumbescu”.

A fost un eveniment dedicat Zilei Recunoștinței Naționale, un proiect-omagiu anual ce marchează personalitățile societății românești. Deosebita producție, în regia Ruxandrei Bălașu, a adus în prim-plan viața și creația marelui compozitor Ciprian Porumbescu, pe scena Teatrului Național „Ion Luca Caragiale” din București. Invitata de onoare a evenimentului a fost strănepoata compozitorului Ciprian Porumbescu, Scholz Cionca Stanca Emilia.

Într-o atmosferă plină de emoție, spectacolul a redat povestea vieții și operei acestui geniu al muzicii românești. Scenariul creat de Șerban Fleancu a adus în fața publicului nu doar muzica, ci și povestea omului Ciprian Porumbescu, reflectând complexitatea și frumusețea sufletului său. În rolul lui Ciprian Porumbescu, tânărul și talentatul Emilian Mârnea a reflectat sensibilitatea și pasiunea compozitorului, oferind o interpretare memorabilă.

Alături de el, Maria Alexievici, în rolul Mariei Porumbescu, a reușit să aducă pe scenă forța unei femei care s-a jertfit și a fost alături de compozitor în cele mai dificile momente ale vieții sale. Celebrul actor Vlad Rădescu, cunoscut pentru rolul său memorabil în filmul biografic „Ciprian Porumbescu” din 1973, a revenit pe scenă într-un nou rol – cel al tatălui compozitorului, Iraclie Porumbescu. În rolurile secundare s-au regăsit actorii: Mihai Căpățînă, Radu Mateucă, Alexandra Stroe și Nicoleta Moscalenco.

Ocazionat de marcarea Zilei Recunoștinței Naționale, evenimentul anual, organizat de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României a adus un omagiu celebrului compozitor Ciprian Porumbescu, urmând testamentul lăsat de acesta: „Vegheați să nu mi se piardă cântecele. Ele trebuie să trăiască căci eu, iată, mă sting. Le las în dar neamului meu”.

Într-o armonie perfectă între muzică, teatru și emoție, evenimentul și-a propus să captiveze și să transporte invitații în epoca de aur a muzicii românești.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel