Evaziunea fiscală sub 1 milion de euro, amnistiată dacă se plătește prejudiciul. Avertismentul lui Marcel Ciolacu: În 6 luni, ești la pușcărie
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Marcel Ciolacu. Inquam Photos / Octav Ganea
Marcel Ciolacu. Inquam Photos / Octav Ganea
Premierul Marcel Ciolacu a vorbit despre amnistierea evaziunii fiscale, ridicând problema interesului statului român. 

A fost promulgată legea care amnistiază evaziunea fiscală de până-n 1.000.000 de euro dacă este plătit prejudiciul +15%, la care se adaugă dobânzi și penalități. Premierul a fost întrebat despre acest aspect, la Antena 3, în emisiunea realizată de Răzvan Dumitrescu. 

”M-am uitat la cifre. Credeți că am făcut eu legea? Au făcut-o magistrații. Suntem blocați cu dosare de evaziune fiscală, de 5.000 - 10.000 de euro. Ca să instrumentezi un astfel de dosar te costă mai mult. În plus, până când recuperăm banii, că ne judecăm 7- 8 ani, sunt bani pierduți, la revedere” a spus premierul Marcel Ciolacu, explicând că se plătește prejudiciul + 15% pe toată perioada evaziunii fiscale. Procentul crește în funcție de momentul în care se acceptă plata prejudiciului (anchetare, trimitere de judecată, după primul termen). 

”Care e interesul statului român? Să bage oamenii la pușcărie?” a ridicat problema prim-ministrul, adăugând că ”fapta rămâne, dacă te-am prins, după 6 luni, că ai repetat-o, te duci la pușcărie, pe procedură simplificată, adică în 6 luni ești la pușcărie”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel