Urmărește emisiunea live
Evantai de vinete, rețetă la mare căutare. Surprinde-i pe toți
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Vinete
Vinete
Vlăduţ, bucătarul de la „Neatza cu Răzvan şi Dani”, a explicat cum se pregătește un preparat ce conține vinete, roșii, ouă, dar şi alte ingrediente.

Rețeta se numește „Evantai de vinete" și aveți nevoie de următoarele ingrediente: 3-4 vinete mai micuțe, pesmet panko, 3-4 ouă, făină, sare și piper. Mai departe, pentru sos, ai nevoie de iaurt grecesc, urdă, castraveciori murați, mărar, usturoi, ulei de măsline.

Vinetele se secționează pe jumătate, apoi fiecare jumătate de vânătă se secționează în felii de maxim cinci mm grosime, dar fără a străpunge capătul cu codița. Se răsfiră feliile de vinete sub formă de evantai și se presară cu sare, lăsându-le așa aproximativ o oră, pentru a elimina sucul amar. Apoi se tamponează cu prosoape de hârtie pentru a îndepărta picăturile de apă.

Vinetele se trec prin făină, apoi prin ouăle amestecate cu sare și piper și la final prin pesmetul panko.

Se prăjesc în ulei încins, apoi se scot pe prosoape de hârtie.

Pentru sos, se amestecă iaurtul cu urda și se adaugă castraveciorii tocați în cuburi mici, precum și mărarul tocat, notează a1.ro. Se curăță 2-3 căței de usturoi, se pisează, sau se răzuiesc, și se amestecă cu puțin ulei de măsline și sare. Se adaugă în sosul de iaurt cu mărar și castraveți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel