Evaluare dosare pensii, soft nou. Anunțul făcut de Raluca Turcan, ministrul Muncii
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Raluca Turcan / Foto Facebook
Raluca Turcan / Foto Facebook
Noul soft care va fi folosit în procesul de evaluare a dosarelor de pensii din sistemul public a fost testat joi, la Casa Județeană de Pensii Tulcea, anunță ministrul Muncii, Raluca Turcan.

„De săptămâna viitoare, vom prezenta acest soft tuturor caselor teritoriale de pensii, care vor evalua astfel: 250 000 de dosare ale agricultorilor, care sunt în format letric (dosar cu șină); 1 300 000 de dosare într-un format mai ușor de accesat; 3 400 000 de dosare într-un format intermediar care va fi modernizat.

La AJPIS Tulcea, am discutat cu inspectorii sociali și cu reprezentanții AJOFM despre situația persoanelor vulnerabile identificate în cadrul campaniei pe care o avem în derulare, dar și despre modul în care se realizează consilierea celor care pot intra pe piața muncii. Astfel, persoanele cu o educație sub nivelul a opt clase sunt îndreptate către programe de tipul ”a doua șansă”, iar cele care pot avea acces la calificare sunt îndrumate să acceseze cursuri în acord cu cererea de pe piața locală a muncii.

Până în momentul de față, la nivel național au primit repartiții de angajare 10% dintre persoanele consiliate, adică 3000 din totalul de aproximativ 30 000.

Sperăm ca la finalul acestei campanii, în cadrul căreia vom evalua 170 000 de titulari de ajutor social și 413 000 beneficiari reali, să creștem rata de ocupare și integrarea acestor persoane pe piața muncii”, a transmis Raluca Turcan, joi seară, pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel