Eva Măruță, făcută "praf" pentru rolul din "Tati part-time". Dacă ar fi reacționat așa și americanii la Macaulay Culkin după "Singur acasă"...
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
foto: Eva Măruță, Facebook
foto: Eva Măruță, Facebook
De ce românii nu-s și nici nu vor fi vreodată ca americanii? Uite de-asta!

O fetiță de doar 8 ani a fost îngenuncheată pentru că a jucat bine și fără emoții în primul ei film. Un copil a fost pus la colț pentru că poartă numele tatălui celebru. Și când te gândești câți copii de celebrități de peste ocean au fost primiți în industria filmului cu brațele deschise doar pentru că și-au făcut impecabil treaba pe platoul de filmare, ba unii chiar au făcut senzație! Îi amintim aici doar pe Kristen Stewart, fiică de mare  actor și regizor, Lindsay Lohan, cu tată broker pe Wallstreet și mama fostă solistă și dansatoare cu nume cunoscut în SUA, Bindi Irwin, fiica lui Steve Irwin - regretatul "vânător de crocodili" care a dansat de mică și a câștigat prin forțele proprii titluri mari la mai multe concursuri, Miley Cyrus, fata lui Billy Ray Cyrus, artist country cu renume și lista poate continua.

La noi, dacă ești "a lu' Cutărescu" care mai și apare pe sticlă, e clar: ești de bani gata, ai o "copilărie distrusă", ești forțat să aduci "cașcaval" în casă, ești "exploatat", "lipsit de talent", "ești praf, ești nonvaloare, ești "pierdut", "copil chinuit", "nenatural", "fără viitor", "beizadea" sau doar... "fata lu' tata" și nimic mai mult. Prin ghearele astea a trecut și fetița Andrei și a lui Cătălin Măruță, încă de anul trecut când a apărut trailerul.

Copiii-actori din România, înfierați dinainte să se strige "Motor!"

Micuța Eva Măruță a fost "spulberată" în online de cei mai mulți, după lansarea filmului "Tati Part-Time" în cinematografe. Inclusiv la postarea DC News au curs sute de comentarii negative încă din primele minute: "Cred că și copilul meu ar fi fost bun să joace în film, doar că nu a fost făcut cu Măruță!" -  a scris o mamă aparent nemulțumită.

Citește și "Are deja aere și figuri de mega-star!" Fata Andrei și a lui Cătălin Măruță, criticată dur pe rețelele sociale după lansarea filmului "Tati part-time"

Știu sigur că voi fi și eu tăvălită pentru ce-mi va ieși de sub taste. Mă aștept să mi se sară în cap pentru că țin cu acei "copii de vedete cu bani și pile". Ce-mi pasă mie? Mi-a plăcut cum a jucat Eva și văd în ea potențial cu caru'. Cred că așa arată începutul unui viitor star de cinema. N-am ce să reproșez unui pui de om care s-a trezit zile la rând la 4-5 dimineața, și-a învățat replicile pe de rost cu sfințenie, a știut ce e aia oboseală și poate și foame în timpul filmărilor și "a muncit" cot la cot cu cei de pe set, atât cât îi e dat unui copil să muncească pe timpul unei producții de cinema. 

Dacă ar fi reacționat așa și americanii la Macaulay Culkin după "Singur acasă", n-ar mai fi ieșit probabil "Singur acasă 2"! În schimb, americanii sunt deștepți și știu să-și încurajeze talentele încă "din fașă". La ei, fiecare "star child" e întâmpinat cu încurajări, aprecieri și complimente. La noi? Cu "Ce obraznică e!"

Îmi aduc aminte cât de bine primit și văzut a fost Macaulay Culkin după lansarea filmului "Singur acasă 1". A fost invitat la zeci de interviuri unde, ca orice copil, s-a prostit, s-a mai și strâmbat, a afișat și "fițe"  - cum zic unii și totuși a fost aplaudat de "o Americă întreagă", nici pe departe huiduit sau arătat cu degetul pentru că se foiește prea mult în scaun, răspunde ușor obraznic moderatorului sau se bucură sincer de vreun dar primit pe la tv.

Am văzut-o pe Eva Măruță într-un clip din online de la premiera filmului, alături de părinți. N-am remarcat nici pe departe un copil fițos, ci doar o fetiță sfioasă, ușor intimidată de toate privirile și reporterii din sala de cinema, o copilă cu părul prins în coadă, legat cu o fundiță neagră, care a dat tot ce-a știut ea mai bun, a vorbit fanilor de pe scenă, a folosit cuvinte potrivite și a căutat tot timpul mâna mamei ori de câte ori i se punea un microfon în față. Ba, la un moment dat, chiar s-a înecat și a făcut o pauză în vorbire, semn că avea emoții. Un copil fițos nu are emoții. Un copil neobrăzat și prost crescut nu se fâstâcește. O fetiță impertinentă nu s-ar fi dat după fusta mamei, în lateral, atunci când zeci de mâini dădeau să o prindă de obraji și s-o felicite.

Are doar 8 ani, la naiba! Ce trist trebuie să fie acolo în lumea celor care "se frustrează" din pricina unui copil de școală primară care, pe deasupra, are și talent actoricesc!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel