EUROVISION 2014. Femeia cu barbă din Austria, marea câștigătoare. Vezi pe ce loc s-a clasat România
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Conchita Wurst,  reprezenta atipică a Austriei, ce are trăsături feminine și barbă a prezentat melodia „Rise like Phoenix" și a adunat nu mai puțin de 290 de puncte, reușind să câștige ediția din acest an a Concursului Eurovision.  România, reprezentată de Paula Seling și Ovi au interpretat melodia "Miracle" aceștia  clasându-se  pe locul 12, cu 72 de puncte.

Cea de-a 59-a ediție a concursului EUROVISION  a fost câştigată de Conchita Wurst din Austria. Femeia cu barbă  este de fapt un travestit care a devenit brusc noul simbol al mişcării LGBT.

Rusia a fost fluierată copios de întreaga sală.

Primele trei clasate: Austria 290 puncte, Olanda 238 puncte și Suedia 218 puncte.  România, cu Paula Seling şi Ovi, s-a clasat pe locul 12.

România a primit puncte de la următoarele țări
Azerbaijan  6 puncte
Malta:        8 puncte
Israel:        8 puncte
Portugalia: 1 punct
Norvegia:  4 puncte
Franța:     4 puncte
Moldova: 12 puncte
Irlanda:     2 puncte
Austria:     8 puncte
Spania:      8 puncte
Belgia:       5 puncte
Italia:        5 puncte
România a oferit următorul punctaj: 1 Norvegia, 2 Germania, 3 Olanda, 4 Danemarca, 5 Spania, 6 Suedia, 7 Armenia, 8 Austria, 10 Ungaria, 12 Suedia

Citește și: Paula Seling, făcută praf! "Rușine ei, rușine TVR"

Clipul României fost filmat în Parcul Alexandru Ion Cuza din București și la realizarea lui s-a folosit o cantitate mare de materiale pirotehnice.

În finală au concurat 26 de țări, iar ordinea de apariție pe scenă a fost stabilită de producătorii Eurovision 2014 și aprobată de administratorul executiv al European Broadcasting Union (EBU), Jon Ola Sand, şi de preşedintele Grupului de referinţă, Dr. Frank-Dieter Freiling.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel