Europarlamentare 2019. Toma Petcu (ALDE Giurgiu): E o campanie dificilă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Eduard Pascu
WhatsApp
Preşedintele organizaţiei judeţene a ALDE Giurgiu, deputatul Toma Petcu, a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că această campanie pentru europarlamentare este dificilă pentru că în loc să se discute cu oamenii despre proiectele cu fonduri europene, toate lucrurile duc la "subiectul clasic" al justiţiei şi corupţiei.

"Suntem deja la mijlocul campaniei electorale, este o campanie destul de dificilă şi de grea, nu neapărat datorită competiţiei, ci pentru că trebuie să convingem oamenii, votanţii, că aceste alegeri europarlamentare au un rol foarte important. Din păcate, aşa cum a pornit în mass-media naţională şi cum se transmite şi în mediul on-line, toate lucrurile duc la acelaşi subiect clasic de aproape trei ani de zile: justiţia şi faptul că unii sunt mai corupţi decât alţii, că unii vor să dea legi pentru a scăpa, alţii vor să-şi înlesnească legislaţia pentru a fi favorizaţi într-un fel sau altul, şi mai puţin despre proiectele reale, despre proiectele europene, despre lucrurile care ne interesează pe toţi. Pentru că, până la urmă, dacă România a reuşit, cel puţin în ultimii şase- şapte ani de zile, să se dezvolte şi există o creştere economică destul de bună, aceasta este datorită obţinerii fondurilor europene", a declarat Toma Petcu.

Preşedintele ALDE Giurgiu a mai afirmat că prezenţa la vot la nivel naţional va fi de "aproximativ 40 la sută", însă la "la Giurgiu se poate obţine o prezenţă la vot de aproximativ 50 la sută din numărul alegătorilor înscrişi pe liste".

În privinţa rezultatului votării, el a mai arătat că îşi doreşte ca "ALDE Giurgiu să fie a doua forţă politică, la diferenţă foarte mare între ALDE şi PNL şi foarte aproape de prima poziţie, care, probabil, va fi PSD".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel