Europarlamentare 2019. Stoica (PNL Dolj): Reprezentanţii UDMR în secţiile de votare din judeţ sunt "pesedişti vopsiţi"
Data publicării:
Autor: Eduard Pascu
WhatsApp
Preşedintele PNL Dolj, Ştefan Stoica, a declarat, vineri, că cel puţin la nivelul judeţului alianţa dintre UDMR şi PSD funcţionează în continuare, pentru că reprezentanţii UDMR în secţiile de votare ar fi de fapt membrii PSD.

"Aceste alegeri europarlamentare au o importanţă aparte, pentru că de votul de pe 26 mai va depinde nu doar ceea ce se întâmplă în Parlamentul European, ci şi în România, întrucât acest vot poate reprezenta o moţiune de cenzură pentru alianţa de guvernare PSD-ALDE şi fratele mai mic, UDMR. Pentru că tot aud că UDMR rupe protocoalele de guvernare cu alianţa PSD-ALDE, vreau să vă spun că la nivelul judeţului Dolj nu o să găsiţi niciun Laszlo, niciun Zoltan prin secţiile de votare, dar UDMR are reprezentanţi în toate secţiile de votare şi ne spun colegii din judeţ că aceştia sunt pesedişti vopsiţi UDMR-işti. În toate secţiile de votare o să găsiţi reprezentanţi ai UDMR şi pe toţi îi cheamă Ion, Vasile ş.a.m.d. Asta înseamnă că alianţa de guvernare PSD-ALDE-UDMR nu s-a rupt", a spus Stoica, într-o conferinţă de presă.

Acesta a mai afirmat că duminică va fi un vot foarte important pentru România, iar PNL este singurul partid care a susţinut referendumul pentru justiţie iniţiat de preşedintele Klaus Iohannis.

"Rugăm cetăţenii să se prezinte în număr cât mai mare atât la votul pentru alegerile europarlamentare, cât şi la referendumul pentru justiţie, pentru că dacă acest referendum va fi validat, Guvernul PSD va înţelege că nu pot da o lege pentru amnistie şi graţiere prin OUG şi nu vor mai continua cu modificările legislative pentru codul penal şi codul de procedură penală prin ordonanţă de urgenţă. Altfel, ceea ce îşi doresc cei de la PSD, care au trimis armată de oameni în comune pentru a descuraja oamenii să meargă la vot să le transmită foarte clar că nu mai au uşa deschisă la primărie dacă aleg să voteze la referendum, va duce ca tocmai oamenii cei mai săraci din această ţară să aibă de suferit în continuare, pentru că amnistierea corupţilor înseamnă încurajarea furtului în continuare, a minciunii şi manipulării", a mai spus preşedintele PNL Dolj.

Referitor la anunţarea începerii lucrărilor la drumul expres Craiova-Piteşti, Stoica a spus că "a fost o mascaradă". "Nu există studiu de fezabilitate valabil, nu există proiect, nu există niciun aviz, nu a fost predat amplasamentul. Nu există nimic. Dacă un craiovean ar face aşa ceva pe un drum public, să intervină fără a avea avizele necesare, ar fi imediat amendat. Dar când acest lucru este făcut de pesedişti, ei nu păţesc nimic. Claudiu Manda (n.red. preşedintele PSD Dolj) spunea că încep lucrările la două tronsoane din patru din cauza justiţiei. Nu, domnule senator, nu din cauza justiţiei, ci din cauza incompetenţilor de la Ministerul Transporturilor", a declarat Ştefan Stoica.

La rândul său, europarlamentarul Marian Jean Marinescu a declarat că românii trebuie să iasă în număr mare la vot pentru a arăta PSD şi ALDE că se înşeală atunci când consideră că dacă pun două borduri pe câmp, oamenii îi vor crede că au început lucrările la autostradă, şi pentru ca UDMR să nu mai intre în Parlamentul European.

"Aceşti indivizi, fie că sunt de la PSD, ALDE sau UDMR, au demonstrat că au o impresie foarte proastă despre români. Să pui două borduri pe câmp şi să spui că aşa ai început lucrările la drumul expres Craiova-Piteşti, înseamnă să ai o părere foarte proastă despre oamenii cărora te adresezi. De aceea, românii trebuie să iasă la vot să le arate că se înşeală. Dacă românii vin în număr mare la vot, UDMR-ul va avea o problemă şi este posibil să nu intre în Parlament. Ca urmare fac un apel către cetăţeni: Veniţi la vot şi votaţi orice, dar nu PSD-ALDE-UDMR", a spus Marinescu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel