Europarlamentare 2019. Preşedintele USR-PLUS Giurgiu: În judeţ, un scor de patru ori mai mare faţă de ultimele alegeri
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Preşedintele Alianţei 2020 USR- PLUS filiala Giurgiu, Cosmin Andronache, a declarat că organizaţia judeţeană a obţinut la europarlamentare un scor de 11,48%, de patru ori mai mare decât la ultimele alegeri şi votul dat de români la acest scrutin 'e un semn că România se însănătoşeşte'.

'La alegerile din 26 mai Alianţa 2020 USR-PLUS a obţinut un scor de 11,48% din voturile alegătorilor, conform numărătorii noastre paralele, o creştere de 400% faţă de ultimele alegeri, practic este cea mai mare creştere în cadrul partidului înregistrată la nivel naţional. Votul dat de români la scrutinul de duminică e un semn că România se însănătoşeşte.

Avem mult de lucru să reparăm după ce au stricat PSD şi ALDE. Începem pregătirile pentru următoarele alegeri prezidenţiale şi locale, vrem o echipă pe plan local de oameni profesionişti, cinstiţi şi competenţi, vrem să avem candidaţi la Primăria municipiului Giurgiu, la CJ şi în toate localităţile din judeţ. Faptul că la nivel naţional, ALDE nu a trecut pragul electoral e un semn că românii s-au săturat de oameni care nu fac decât să aibă acelaşi discurs', a declarat Cosmin Andronache, potrivit Agerpres.

În final, el a spus că oamenii au înţeles că 'fără hoţie putem ajunge departe', iar condamnarea lui Liviu Dragnea este 'o condamnare care confirmă faptul că penalii nu au ce căuta în funcţii publice' şi un semn că 'justiţia nu a îngenuncheat în România lui Dragnea şi încă funcţionează în ciuda presiunilor şi atacului continuu la adresa tuturor instituţiilor care au legătură cu justiţia'.

'România se însănătoşeşte! Să reparăm şi să construim o altfel de Românie din care să nu mai pleci şi să poţi să îţi construieşti viitorul', a adăugat Cosmin Andronache. El spune că la alegerile europarlamentare în judeţul Giurgiu 'au fost probleme mari' şi a dat ca exemplu secţia 209 din Singureni unde reprezentanţii USR-PLUS au chemat poliţia. 'Duminică, 26 mai, în jurul prânzului s-a încălcat flagrant legea pentru că primarul localităţii Singureni stătea în uşa secţiei de votare, făcea grătar şi invita lumea să mănânce. Am chemat poliţia acolo şi încă aşteptăm soluţionarea BEJ în această situaţie', a încheiat Cosmin Andronache.

Menţionăm faptul că, în judeţ au fost organizate 245 de secţii de votare, numărul persoanelor înscrise pe listele permanente a fost de 223.226, prezenţa la vot la europarlamentare a fost de 55,55 la sută, iar la referendum de 38,80 la sută. PSD a obţinut 39,5 la sută din voturile alegătorilor, PNL - 21,7 la sută, PRO România - 5,56 procente şi PMP - 4,10 procente. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel