Europarlamentare 2019. Partidul Liga, de extremă-dreapta, câștigă teren în Italia
Autor: DCNews Team | Publicat pe: 10 mai 2019, 19:01
WhatsApp
Partidul Liga, de extremă-dreapta, al vicepremierului şi ministrului italian de interne Matteo Salvini are un avans semnificativ, chiar dacă uşor redus, în ultimele sondaje de opinie din Italia înaintea alegerilor pentru Parlamentul European, relatează DPA.

Italia va vota pentru PE la 26 mai. În ultimele două săptămâni de campanie nu mai pot fi publicate sondaje de opinie, iar interdicţia intră în vigoare la miezul nopţii de vineri spre sâmbătă.

Sprijinul pentru Liga se situează la 31,6%, în uşoară scădere faţă de săptămâna trecută, de la 32,3%, conform unei medii făcute din mai multe sondaje de opinie, publicată vineri de site-ul YouTrend şi de agenţia de presă AGI.

Salvini este vârful de lance al unei noi alianţe europene a partidelor populiste de extremă-dreapta înaintea alegerilor pentru PE.

Mişcarea 5 Stele (anti-sistem), care guvernează împreună cu Liga, cu care are însă o relaţie tot mai tensionată, se află pe poziţia a doua, cu 22,3%, urmată îndeaproape de Partidul Democrat, formaţiune de opoziţie de centru-stânga, cu 21,4%.

Alte două partide de opoziţie ar mai depăşi pragul naţional de 4%: Forza Italia, formaţiunea conservatoare a fostului premier Silvio Berlusconi, cu 9,6%, şi Fraţii Italiei, partid de extremă-dreapta, cu 5,2%.

+Europa, un partid eurofil condus de fostul comisar european şi ministru de externe Emma Bonino, s-ar afla la 3,1% în media sondajelor YouTrend/AGI, însă un alt sondaj, lansat tot vineri, îl plasează peste pragul de 4%.

Sondajul Demos & Pi, publicat de ziarul de centru-stânga La Repubblica, precizează de asemenea că două treimi dintre votanţi sunt indecişi şi că popularitatea guvernului format din Liga şi M5S a coborât în premieră la 50%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?