Europarlamentare 2019. Orban: Astăzi, din România în UE nu se aude decât o singură voce politică
Autor: DCNews Team | Publicat pe: 10 mai 2019, 19:15
WhatsApp
Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat vineri, cu ocazia unei vizite la Vaslui, că ziua de joi a arătat foarte clar felul în care sunt percepute partidele româneşti la nivelul Uniunii Europene.

"Astăzi, din România în Uniunea Europeană nu se aude decât o singură voce politică, vocea preşedintelui României şi vocea PNL. Preşedintele României, ca organizator al Summitului Consiliului European, a arătat limpede fiecărui român că este un lider respectat, un lider apreciat, un lider cu anvergură, care este preţuit de partenerii europeni, de toţi şefii de state şi de guverne care au venit la Sibiu. (...) Nu cred că l-a văzut cineva pe Dragnea la Sibiu. Nu cred că l-a văzut cineva pe Tăriceanu la Sibiu. Nici măcar Dăncilă, care a încercat să joace rolul poliţistului bun în relaţia cu UE, nu a avut ce să caute la Sibiu", a spus preşedintele PNL.

Făcând referire la faptul că premierul Viorica Dăncilă a afirmat că nu a fost invitată să participe la summitul de la Sibiu, Orban a declarat că fiecare stat are un singur reprezentant în acest for, iar reprezentantul României este preşedintele Klaus Iohannis.

"Oricât şi-ar dori preşedintele României, nu mai poate să pună un scăunel la masa Consiliului European pentru altcineva din România. (...) Lucrul cel mai grav este că Dăncilă s-a plâns că Iohannis n-a invitat-o la Sibiu. Problema e că nu a ajuns la Sibiu pentru că nu a fost invitată de liderii PES la summitul PES care a avut loc înainte de Consiliul European. Asta este problema şi asta trebuia să spună Dăncilă, să se plângă de liderii familiei politice din care face parte, care au considerat că este o ruşine pentru partidele europene, mai ales în campania electorală, să-şi asocieze numele cu PSD", a susţinut Ludovic Orban.

Liderul PNL a mai spus că PSD are un comportament antidemocratic şi antieuropean, împotriva valorilor, principiilor şi regulilor care guvernează Uniunea Europeană, afirmând, totodată, că "PSD este ciumă roşie nu numai în România, este ciumă roşie şi la nivel european".

"În aceste condiţii, pe 26 mai, românii trebuie să reflecteze foarte serios cu cine votează la alegerile europene. Nu poţi să votezi un partid care este zero la nivel european, care este paria la nivel european, care nu este acceptat nici măcar în familia politică. Orice europarlamentar care va reprezenta PSD în Parlamentul European nu va avea capacitatea de a obţine nimic bun pentru România. Dimpotrivă, va fi considerat ca un stigmatizat, pentru că reprezintă un partid antieuropean. (...) Conflictul absurd provocat de liderii PSD şi de oficialii PSD cu liderii UE, cu partenerii europeni, cu conducătorii guvernelor şi statelor care ne sunt partenere la nivel european este un conflict care a şubrezit grav România, a slăbit poziţia României la nivel european şi pune în pericol şansa fiecărui român de a beneficia de pe urma apartenenţei României la Uniunea Europeană", a opinat Orban.

El a adăugat că în condiţiile în care PNL va fi bine reprezentat pe plan european, România va fi mai puternică, mai apreciată şi mai respectată şi va avea capacitatea să influenţeze deciziile, astfel încât să aducă beneficii maxime pentru cetăţenii săi.

Ludovic Orban a efectuat, vineri, o vizită electorală în judeţul Vaslui.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?