Europarlamentare 2019 Carmen Hărău: Fără fondurile UE, rata şomajului ar fi fost mai mare cu 3,5%
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Proiectele finanţate din fonduri europene nerambursabile au contribuit la reducerea ratei şomajului în România cu 3,5%, a declarat marţi, la Deva, senatorul liberal Carmen Hărău, ea arătând că o mai bună integrare europeană va genera mai multă prosperitate pentru români.

În opinia sa, românii care s-au mutat în străinătate au plecat din ţară şi pentru că ar fi dorit să trăiască după anumite reguli care le-ar fi putut aduce prosperitate. 'Cei 4,5 milioane de români s-au mutat pentru regulile europene, pentru bunăstarea europeană la care duce aceste reguli. Asta este ce dorim să implementăm, atribuindu-ne sarcina de a face o cât mai mare integrare.

Să nu vă imaginaţi că Europa dă şi bagă şi-n straiţă. Dă, dar nu bagă în straiţă. Avem acces la pieţe, dorim să ne păstrăm accesul la pieţe. Fără fondurile UE, rata naţională a şomajului ar fi cu 3,5% mai mare. S-au făcut estimări, calcule. Noi vrem să instituim reguli, ca să putem accede la o prosperitate din ce în ce mai apropiată de ţările din Europa', a spus senatorul PNL, într-o conferinţă de presă.

La rândul său, deputatul liberal Lucian Heiuş, preşedinte al organizaţiei PNL Hunedoara, a criticat centralizarea în procedurile de atragere a fondurilor europene, apreciind că dacă UE impune un anumit număr de reguli, acestea trebuie să rămână neschimbate în toate ţările membre, inclusiv în România. În plan local, deputatul Lucian Heiuş a apreciat că judeţul Hunedoara are nevoie de mai multe fonduri europene decât unii dintre vecinii săi din Regiunea Vest, pentru a reuşi astfel să ajungă din urmă judeţele Timiş şi Arad, mai dezvoltate din punct de vedere economic. El a arătat că lista PNL pentru alegerile la Parlamentul European este una 'bine alcătuită şi echilibrată', menţionând că fiecare candidat prezintă garanţia unor 'profesionişti' în domeniu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel