Europarlamentare 2019. Buletinele de vot au fost tipărite
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Eduard Pascu
WhatsApp
Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a anunţat vineri că a comandat 20.104.459 de buletine de vot pentru a fi folosite la secţiile de vot din ţară, 18.545.515 de timbre autocolante şi 93.650 de ştampile cu menţiunea 'votat'.

Conform unui comunicat de presă al AEP, pentru secţiile de vot din străinătate au fost comandate 1.333.500 de buletine de vot, 1.301.230 de timbre autocolante, 2.147 de ştampile cu menţiunea votat.

AEP reaminteşte că, potrivit Ordonanţei de urgenţă a Guvernului 6/2019 privind unele măsuri pentru buna organizare şi desfăşurare a alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European, la alegerile europarlamentare se asigură din bugetul de stat, prin bugetul Autorităţii Electorale Permanente, sumele necesare acoperirii cheltuielilor pentru tipărirea buletinelor de vot şi a publicaţiilor destinate birourilor electorale; pentru confecţionarea ştampilei Biroului Electoral Central şi a ştampilelor cu menţiunea "votat"; pentru confecţionarea timbrelor autocolante; indemnizaţiile membrilor Biroului Electoral Central şi ale personalului tehnic auxiliar al acestuia, precum şi indemnizaţiile prevăzute la art. 16 alin. (9); cheltuieli pentru hârtia necesară imprimării buletinelor de vot; cheltuielile privind dotarea şi funcţionarea Biroului Electoral Central, precum şi orice alte cheltuieli generate de activităţile specifice procesului electoral. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel