Europarlamentare 2019. Arad: Zeci de preşedinţi de secţii de votare au depus cereri de retragere de la alegeri
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Zeci de preşedinţi de secţii de votare din judeţul Arad au depus, până luni, cereri de retragere de la alegerile europarlamentare şi referendum, invocând motive medicale, personale sau faptul că sunt plecaţi din localităţi în perioada respectivă.

Preşedintele Biroului Electoral Judeţean (BEJ) Arad, Cosmin Branc, a declarat, luni, pentru AGERPRES, că aproape 10% dintre preşedinţii secţiilor de votare au depus cereri de retragere. Astfel, din cei 437 preşedinţi, 40 au depus cereri de retragere. 'Până luni, am analizat 38 dintre cereri şi toate au fost admise, pentru că persoanele în cauză au justificat cu documente retragerea, fiind vorba în special de motive medicale sau personale, cum ar fi că sunt plecaţi din localităţile respective.

Două cereri vor fi analizate marţi, însă, conform legislaţiei, astfel de cereri se pot depune chiar şi în ziua votului, evident doar pentru motive foarte bine întemeiate, fiind cazuri excepţionale', a precizat preşedintele BEJ Arad.

În urma situaţiei create de retragerea a zeci de preşedinţi de secţii, au fost organizate mai multe runde de tragere la sorţi pentru completarea locurilor rămase libere. Preşedinţii sunt aleşi cu ajutorul unui program informatic, iar lista persoanelor care fac parte din corpul experiţilor electorali, gestionată de Autoritatea Electorală Permanentă, cuprinde în jur de 1.500 de nume în judeţul Arad, fiind vorba în special de jurişti, economişti sau profesori. În judeţul Arad au fost stabilite 437 de secţii de votare, din care 115 municipiul Arad. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel