Europarlamentar român, reacție dură. "Este inadmisibil"
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Eurodeputata PSD Claudia Țapardel, membră a Comisiei  de Transport din Parlamentul European a transmis un mesaj ferm și tranșant tuturor administratorilor drumurilor publice,  riverane râului Dâmbovița,  din Capitală.

"Este inadmisibil ca în Capitala României o fată de 26 de ani să își piardă viața pentru că nu există un parapet care să țină mașinile pe carosabil, în loc ca acestea să plonjeze în râul Dâmbovița", consideră Claudia Țapardel. "Administratorii drumurilor publice din Capitală trebuie să devină responsabili și să acționeze de urgență pentru a preveni accidentele, care vedem, se pot solda cu două vieți pierdute în numai două zile", a continuat europarlamentarul PSD.

"Infrastructura din București nu trebuie să asigure doar confortul în trafic ci și siguranța cetățenilor. Fac un apel cât se poate de serios la adresa tuturor administratorilor drumurilor publice. Trebuie să vă faceți datoria și să preveniți accidentele. Semnalizați corespunzător intersecțiile, montați un parapet pe malurile râului Dâmbovița, limitați viteza, faceți tot ceea ce este necesar pentru a asigura normele de siguranță pentru bucureșteni", a subliniat eurodeputata PSD Claudia Țapardel.

Claudia Țapardel este inițiatoarea unei declarații scrise în Parlamentul European care a strâns deja peste 40 de susținători și care motivează Comisia Europeană și Statele Membre să vină cu acțiuni clare de prevenție a accidentelor de trafic care se soldează cu victime.

"Nu trece o zi fără să auzim sau să vedem în media accidente deosebit de grave, care se soldează cu victime și vătămări corporale grave. Trebuie să luăm măsuri clare la nivel european și național. Problema este una gravă și nu putem să acceptăm accidentele în trafic ca o stare de fapt, fără să facem ceva", a declarat Claudia Țapardel.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel