Data publicării:

Europa, sub semnul sărăciei. Peste 70% dintre angajaţi nu se descurcă cu salariul de la o lună la alta

Autor: Liana Ganea | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Europa Centrală și de Est este îngenuncheată de sărăcie. 

Europa Centrală și de Est se confruntă cu o situație fără precedent din cauza sărăciei care pune stăpânire pe țările din această regiune. Angajaţii din această parte a Europei consideră că au nevoie urgentă de o majorare a salariului de 20-30% pentru a face faţă inflaţiei.

O analiză regională realizată de Undelucram, una dintre cele mai importante reţele de comunităţi pentru angajaţi în zona Europei Centrale şi de Est, scoate la iveală faptul că 60-77% dintre angajații din această regiune nu fost anunţaţi de creşteri salariale de către angajatori.

Potrivit sondajului realizat de "Unde lucrăm", în 4 dintre cele 5 ţări studiate din Europa Centrală și de Est, cei mai mulţi angajaţi (procente între 17-37%) au spus că au nevoie de o creştere a salariului de 20-30%. Excepţie face Grecia, unde majoritatea angajaţilor a spus că ar avea nevoie de o creştere de 10-15%. De remarcat este că în Republica Moldova, 32% dintre angajaţi ar avea nevoie de o majorare de 30-50%, iar 21% dintre ei de peste 50%.

Cu toate acestea, angajaţii din România şi Ungaria sunt optimişti cu privire la creşterea salariilor în 2023: 53% şi, respectiv, 62% dintre aceştia cred că vor primi o majorare salarială. Asta în timp ce majoritatea angajaților din Grecia (61%), Moldova (60%) şi Bulgaria (55%) nu cred că vor obţine o creştere în acest an.

Din păcate, foarte mulţi dintre angajaţii din regiune nu au fost anunţaţi că vor avea salarii mai mari în 2023. În Bulgaria, 77% dintre angajaţi afirmă că nu au fost informaţi despre o posibilă majorare salarială, urmaţi de România (75%), Moldova (71%), Grecia (66%) şi Ungaria (60%). În cazul în care nu vor primi o majorare salarială, între 32- 43% dintre angajaţii din regiune îşi vor căuta un alt job, în timp ce 18-30% dintre angajaţi nu au niciun plan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel