Data publicării:

Europa League: Antwerp aşteaptă decizia Tribunalului belgian de arbitraj pentru sport

Autor: Sebastian Florea | Categorie: Sport
WhatsApp

Clubul de fotbal Royal Antwerp aşteaptă decizia Tribunalului belgian de arbitraj pentru sport (CBAS) pentru a şti dacă va juca în turul 3 preliminar al Europa League sau în turul 2 preliminar al acestei competiţii, în ultimul caz urmând s-o aibă adversară pe FC Viitorul, scrie ziarul La Derniere Heure.

"Deocamdată aşteptăm în continuare un verdict al CBAS", a declarat, pentru agenţia Belga, Dimitri Huygen, purtătorul de cuvânt al lui Antwerp, echipă antrenată de Ladislau Boloni. "Până atunci nu putem organiza această dublă manşă decât într-o manieră neclară, fără nicio certitudine...", a adăugat Huygen.

După cum s-a anunţat marţi, gruparea belgiană KV Mechelen a fost autorizată de UEFA să joace în Europa League, în faza grupelor, astfel că Antwerp va fi în principiu adversara echipei FC Viitorul Constanţa în turul 2 preliminar.

Pe 10 iulie, CBAS a autorizat-o pe Mechelen să joace în prima divizie în sezonul 2019-2020, la fel ca Waasland-Beveren, după ce un meci dintre cele două echipe, disputat pe 11 martie 2018, a fost suspectat că fost trucat. Aceasta a fost o decizie provizorie a CBAS, care nu a emis încă un verdict privind achitarea completă sau posibile sancţiuni.

Mechelen s-a adresat CBAS după ce, pe 1 iunie, camera de apel a comisiei de litigii a Federaţiei belgiene de fotbal a retrogradat echipa în divizia a doua, în urma partidei cu Waasland-Beveren.

Timpul presează, fiindcă manşa întâi din turul 2 preliminar ar urma să aibă loc pe 25 iulie pe terenul lui Antwerp, returul fiind programat pe 1 august în România.

În cazul în care CBAS îi va interzice lui Mechelen participarea în cupele europene, Antwerp va evolua în turul 3 preliminar (8 şi 15 august).

"Suntem nerăbdători să fim bine informaţi, fiindcă nu vrem să anticipăm prea mult. Organizarea unui asemenea meci, despre care amintesc că va avea loc pe stadionul Roi Baudouin din Bruxelles, nu este un lucru uşor. Or, suntem practic în continuare în punctul zero, din cauza acestei afaceri. Deşi evident că am început deja să punem la punct unele lucruri, cu atât mai mult cu cât vizăm perfecţiunea în materie de organizare", a spus Huygen. El speră că Antwerp va şti "cât mai curând" când va juca în Europa League.

Faza grupelor Europa League va începe în septembrie. Tragerea la sorţi este prevăzută pe 30 august.

Dacă Mechelen ar fi exclusă din Europa, Viitorul ar juca împotriva lui Gent.

"Aşteptăm decizia finală a CBAS", a declarat pentru agenţia Belga managerul lui Gent, Michel Louwagie. "Restul până la urmă nu este important. Singurul lucru care contează este decizia CBAS. O aşteptăm", a continuat Louwagie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel