Euroins va da Statul Român în judecată și cere despăgubiri de 500 de milioane de euro
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Euroins vrea să dea Statul Român în judecată.

Conform Antena 3 CNN, Euroins va ataca în instanță hotărârea ASF și cere dauna în valoare de 500 de milioane de euro. Compania spune că ASF a suspendat ilegal licența de funcționare.

Președintele Eurohold, Assen Hristov, a precizat astăzi, în cadrul unei conferințe, că Euroins și-a achitat toate datoriile către statul român.

„Mâine vom depune la ASF o solicitare de revocare a deciziei. În ultimii doi ani ASF nu ne-a cerut să corectăm nicio informație trimisă fie către ei, fie către EIOPA. Conform legii nu se poate face asta, dar ASF poate cere instanței să anuleze decziiza ca urmare a faptului ca s-a produs o greseală“, a declarat Assen Hristov.

El a mai spus că va cere statului român 500 de milioane de euro în instanță, despăgubiri pentru că ASF ar fi retras ilegal licența de funcționare a Euroins.

„Deoarece suntem siguri că licența Euroins România este retrasă împotriva legislației EU și a României, vom solicita în instanță acoperirea pierderilor noastre: 270 de milioane de euro, valoarea investiției și 230 de milioane de euro pierderile suferite, în total 500 de milioane de euro pierderi pentru contribuabilul român“, a precizat Assen în prezentare.

CITEȘTE ȘI     -    Plângere penală pentru conducerea ASF: Neglijență în serviciu cu prejudiciu de sute de milioane

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel